Ščerban v jedné obraně s judistou Krpálkem, reálná je účast fotbalového gólmana Petra Čecha

07.02.2020 / Vladimír Šťastný

Přípravy na exhibiční utkání Šedesátka Oldy Válka, které se uskuteční v podstatě již za měsíc 8. března v CZ LOKO aréně v Jihlavě, jsou v plném proudu. Není dne, aby nepřibyl do seznamu hráčů nový sportovec, doplňuje se program, odsouhlasuje se podoba dresů a další množství náležitostí spojených s takovou akcí. Již v předchozích článcích jsme avizovali účast olympijského vítěze, hokejového brankáře Dominika Haška, k němu v uplynulých dnech přibyl další olympijský vítěz. „Jsem rád, že tato akce nabyla takových rozměrů, i když s tím je spojena práce navíc a není jednoduché jí dát logisticky dohromady. Účastníci se budou scházet z celé republiky, potažmo ze světa. Nedávno potvrdil účast na exhibici judista, olympijský vítěz Lukáš Krpálek. Půjde i na led a bude hrát, a protože jsme stejné somatické typy, tak spolu budeme hrát v jedné obraně,“ smál se u sdělení jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

S jakým číslem jihlavský rodák, olympijský vítěz z Ria a dvojnásobný mistr světa v judu nastoupí? „Jedná se o exhibici a my hráčům nabízíme, aby si řekli, s jakým číslem chtějí hrát. Neřešíme, že se sejdou v jednom týmu třeba dvě stejná čísla. Lukáš si řekl o číslo +100, což je označení jeho váhové kategorie v judu,“ vysvětlil Ščerban.

Jelikož od samého začátku bylo jasné, že se nebude jednat o čistě hokejovou exhibici, akce se zúčastní například i předseda Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. Zároveň je možné odtajnit i další velké mimohokejové jméno z fotbalového prostředí. „Akce se z původní hokejové exhibice na oslavu Oldových šedesátin rozrostla do megaakce sportovního typu, takže dnes má podtext: Sport spojuje. Sejdou se zde umělci jako Sagvan Tofi a Martin Dejdar a sportovci z jiných odvětví, tak jak jsem uvedl třeba Lukáše Krpálka a Ivo Kaderku. Kontaktovali jsme i fotbalového gólmana Petra Čecha. Je tam menší zádrhel, Chelsea v neděli 8. března má zápas, ale je velká pravděpodobnost, že bude zápas kvůli televizi přeložen. V tu chvíli by do Jihlavy přijel Petr Čech. Šel by do branky, a protože chystáme i hudební vystoupení skupiny III. Třetina, šel by si s nimi zabubnovat,“ dodal na adresu legendárního gólmana a vášnivého bubeníka, jenž už si vyzkoušel i premiéru v hokejové brance.

Aktuální a oslovení účastníci pro exhibici Olda 60:

Brankáři: Dominik Hašek, Pavel Maláč, Pavel Falta, Oldřich Svoboda, Petr Čech
Obránci: Milan Chalupa, Radoslav Svoboda, Petr Svoboda, Karel Horáček, Rostislav Urban, Ota Klapka, Bedřich Ščerban, Lukáš Krpálek, Richard Adam, Josef Řezníček, Roman Kaňkovský, František Musil, Jaroslav Benák, Petr Kuchyňa
Útočníci: Oldřich Válek a jeho synové Patrik Válek a Oldřich Válek, Viktor Ujčík, Oldřich Bakus, Sagvan Tofi, Petr Rosol, Vladimír Kameš, Petr Klíma, Petr Hubáček, Ivo Kaderka, Josef Marha, Tomáš Chlubna, Milan Kastner, Tomáš Kucharčík, Martin Dejdar, Jiří Poukar, Aleš Polcar, Roman Mejzlík, Robert Záruba, Ondřej Vetchý, Patrik Eliáš
Trenéři: Stanislav Neveselý, Jan “Gusta“ Havel, Miloš Říha
Realizační tým: Pavel Křížek, Libor Kuchyňa, Petr Mlíkovský, Josef Sobota
Někteří účastníci budou na autogramiádě od 15:30 hodin, ale exhibiční zápas hrát nebudou nebo půjdou na led jen na chvíli.
Exhibiční zápas proti sobě sehrají týmy Olda Boys a Dukla Legends, přičemž právo výběru hráčů do týmů samozřejmě připadlo na hlavního aktéra – Oldřicha Válka.
Vstupenky zde

K exhibici, na níž platí symbolické jednotné vstupné 60 Kč, patří i doprovodný program, který startuje autogramiádou od 15:30 hodin. Čeho dalšího se fanoušci hokeje dočkají? „Chtěl bych upozornit fanoušky i partnery Dukly Jihlava na skutečnost, že tato akce je mimo běžnou sezonu a neplatí na ní žádné permanentky a VIP vstupenky. Vstupenky se kupují extra. Chtěli bychom pestrý doprovodný program. Kromě autogramiády se chystá souboj maskotů na ledě. Bude zde několik maskotů. Kromě našeho i maskot FC Vysočina, maskot hlavního partnera akce firmy FRAENKISCHE CZ s.r.o., maskot amerického fotbalu z týmu Vysočina Gladiators a jednáme o účasti maskota firmy CZ LOKO,“ vysvětlil hlavní organizátor exhibice Ščerban.

Jak bylo výše popsáno, dojde i k souboji maskotů na ledě. Maskot Dukly je dá se říci korpulentní, bude mít v souboji navrch? „Ještě nevíme, v čem se bude soutěžit, pokud by to bylo třeba v judu, tak má výhodu a pokud to bude třeba sprint na 50 metrů, tak to asi nevyjde,“ smál se Bedřich Ščerban.

Bedřich Ščerban o programu exhibice Oldřicha Válka

Autor videa: Tomáš Lysý

Součástí doprovodného programu bude i zápas mládežnických týmů Jihlavy a Třebíče, protože právě Olda Válek prožil hokejové mládí v Třebíči. Pro malé hokejisty bude zážitkem hrát před větším publikem, než jsou ze svých soutěží zvyklí.

Bedřich Ščerban ukázal i návrh dresů pro utkání. Jedná se o dvě sady v barvě žluté a bordó na nichž dominuje podobizna Oldy Válka. „Každému hráči vyrobíme dva dresy, v obou nastoupí. Jeden zůstane hráčům na památku, druhý půjde do dražby a výtěžek použijeme na dofinancování této akce. Vstupné je symbolické, proto musíme použít více zdrojů financování. Tímto děkuji za pomoc i našim partnerům, kteří s námi do organizování exhibice jdou,“ vysvětlil jednatel Dukly.

Při akci budou v prodeji minidresy s Oldou Válkem a jeho tradičním číslem 9. Nechybět budou se svým vystoupením jihlavské krasobruslařky. V tomto týdnu navíc vzbudila velký ohlas zpráva o legendárním fanouškovi Dukly Ivanovi, který se po mnoha letech přijel podívat na zápas Dukly. Ten by neměl v CZ LOKO aréně chybět ani při chystané exhibici. „Pamatuji se na něj, chodil na hokej pravidelně a bez něj by snad ani nemohl začít zápas,“ vybavil si Ščerban a pokračoval: „Jsem rád, že se znova na hokeji objevil a věřím, že přijde i na exhibici. Je to takový majáček v rámci Dukly Jihlava.“

O dalších novinkách týkajících se exhibičního utkání Šedesátka Oldy Válka budeme informovat na webu Dukly Jihlava ve speciálním podmenu Olda 60 a sociálních sítích.

Program exhibice Oldřicha Válka – Olda 60