Hráli jsme zodpovědně, k ničemu jsme je nepustili, říká Adam Zeman

13.02.2020 / Vladimír Šťastný

Podruhé v letošní sezoně hráli jihlavští hokejisté na ledě Benátek nad Jizerou. Tamní zimní stadion je znám jako velmi chladný a traduje se o něm, že je dokonce nejchladnějším v celé republice. „Je tady zima jako kráva,“ začal zcela vážně pozápasový rozhovor střelec vítězné branky Dukly Adam Zeman a pokračoval: „Na zápas jsme se ale dobře připravili a zvládli jsme ho dobře.“

V tom měl samozřejmě pravdu, hokejisté z Vysočiny získali za výhru 2:1 do tabulky bojů o účast v předkole tři body a z náskokem čtyř bodů vedou tuto tabulku před Frýdkem-Místkem. Celozápasová převaha na ledě Benátek nad Jizerou však vedla jen ke dvěma gólům, Duklu ale stále trápí koncovka. „Oproti utkání ve Frýdku jsme se, jak jsem již říkal, lépe připravili, možná jsme byli i více odpočatější. Nechtěli jsme zápas podcenit, věděli jsme, že Benátky mají mladý tým. Hráli jsme zodpovědně a dvě a půl třetiny jsme je nepustili do žádné šance. Sice jsme v oslabení inkasovali, ale závěr jsme si zase pohlídali,“ popsal průběh zápasu osmadvacetiletý útočník Dukly.

Adam Zeman byl u obou branek Dukly, jak viděl gólové situace? „První branka byla bez asistence, to byla taková mini akce Tomáše Harkabuse. Také u druhé branky byl on, když mi dal puk do tandemu, já vystřelil, puk se od gólmana naštěstí odrazil znovu ke mně a já zakončoval do prázdné branky. Škoda, že jsme ve druhé třetině nedali více gólů, celou třetinu jsme vlastně hráli u nich.“

Po utkání ve Frýdku-Místku hráči poukazovali na únavu během náročných tréninků při reprezentační přestávce, bylo to znát i v Benátkách? „Ve Frýdku to opravdu nebylo ono, to si musíme říct, ale myslím, že dnes to bylo jiné a všichni se cítili lépe. Potrénovali jsme, to je pravda a věřím, že to bude ku prospěchu a výkony budou jen lepší,“ dodal odhodlaně.

Dlouholetý hráč Dukly byl u dvou branek v nedávném domácím utkání s Třebíčí, nyní opět skóroval. „Cítím, že hraji v poslední době uvolněněji, to mi vyhovuje a je to lepší,“ zakončil Adam Zeman.

Adam Zeman po utkání proti Benátkám

Autor videa: Tomáš Lysý