Dukla Jihlava se zapojila do projektu O kapku lepší hokej

14.02.2020 / KLUB

Hokej – národní sport, který má sílu spojovat a pomáhat. Právě díky tomu vzniknul projekt pojmenovaný O kapku lepší hokej. Stejně jako k hokeji nepatří jen výhry i v životě není vždy veselo. Díky spojení s Nadačním fondem Kapka naděje se HC Dukla Jihlava stejně jako další kluby Tipsport extraligy ledního hokeje a Chance Ligy připojuje k iniciativě, která povede ke zvýšení povědomí o jedné z nejzákeřnějších nemocí – rakovině. Konkrétně půjde o podporu boje s leukémií, která je nejčastějším nádorovým onemocněním v dětském věku. Symbolem jsou přelepky na helmách, oranžové omotávky na hokejky, oranžové stužky nebo oranžový háv oficiálních klubových profilů na sociálních sítích.

HC Dukla Jihlava – O kapku lepší hokej

Organizace Dukly se do tohoto projektu zapojí samozřejmě také, stejně jako kluby dvou nejvyšších českých hokejových soutěží, hokejový národní tým během Švédských hokejových her nebo týmy Univerzitní ligy. Již v utkání v Benátkách nad Jizerou jste si mohli všimnout, že jihlavští hokejisté tentokrát nemají na helmách přelepky sázkové kanceláře Chance jakožto titulárního partnera soutěže, ale přelepky O kapku lepší hokej.

Grafika pro domácí zápas proti Ústí nad Labem (15.2.2020, 17:30) bude mít oranžový nádech s hashtagem #okapkulepsihokej. Klub se následně zapojí i do charitativní aukce, kam věnuje jednu hráčskou hokejku, se kterou dotyčný hokejista v utkání proti Ústí nad Labem hrál. Aukce proběhne v březnu na tradičním webu www.sportovniaukce.cz, kde nyní můžete v rámci jiné charitativní akce dražit i hokejku Josefa Skořepy; více zde.

Již od roku 2000 pomáhá Nadační fond Kapka naděje zachraňovat dětské pacienty s poruchou krvetvorby, nádorovými onemocněními a ty, jejichž léčba vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Cílem fondu je zlepšovat vybavenost českých nemocnic, přispět ke zlepšení psychické pohody léčených dětí i jejich rodičů. Výtěžek projektu O kapku lepší hokej půjde právě na podporu dětských pacientů s onkologickými onemocněními.

Projekt vznikl pod záštitou oficiálního marketingového partnera TELH společnosti BPA sport marketing.

V únoru 2020 se národní tým České republiky i kluby Tipsport extraligy ledního hokeje, Chance ligy nebo Univerzitní ligy ledního hokeje zapojují do projektu o Kapku lepší hokej. Jeho cílem je pomáhat dětským pacientům v boji s leukémií a poruchou krvetvorby. Jako například malému Mikeovi z Třince. Děkujeme, že pomáháte také. Více na www.okapkulepsihokej.cz.

Mike Vavřač - Mike byl živé, zdravé dítě, které se svým starším bráškou a maminkou chodívali často po horách a sportovali. Ve 3 a půl letech mu diagnostikovali akutní lymfoblastickou leukémii. Nyní má půlku léčby za sebou a druhá ho ještě čeká. I když je stále na chemoterapiích, nevzdává se svého dětství, které měl před nemocí a i přes občasné nevolnosti většinu svého volného času tráví s mamkou a bráškou na horách. Mike je velký bojovník, který věří že svůj boj s leukemii vyhrál už teď!