HC Dukla Jihlava má předkolo play-off jisté, začne ho 9. března na ledě soupeře

28.02.2020 / Tomáš Lysý

S dosavadním průběhem sezony určitě nemůže být klub spokojen, ale možnost zachránit jí začíná Dukle již 9. března. Tímto dnem totiž startuje předkolo play-off. Ve čtvrteční dohrávce B-nadstavby Chance Ligy totiž Třebíč sebrala Frýdku-Místku bod vítězstvím 3:2 na nájezdy a Jihlava tak má stoprocentně jisté předkolo play-off. Nyní zbývá dořešit otázku, z jaké pozice. Čtyři kola před koncem soutěže mají červenožlutí před Horáckou Slavií náskok pěti bodů v tabulce a lepší bilanci vzájemných zápasů (na body 10:5).
Dukla začne předkolo na stadionu soupeře dvěma zápasy 9. a 10. března, doma poté nastoupí k utkání v pátek 13. března. Hrát se bude na tři vítězné zápasy a soupeř zatím znám není. Informace ke vstupenkám zveřejní klub později.

Aktuální tabulka Chance Ligy

K jistotě prvního místa B-nadstavby stačí Dukle získat sedm bodů a nemusí se ohlížet na žádné další zápasy. Pokud by totiž Třebíč všechna zbývající utkání vyhrála, má Jihlava lepší vzájemné duely a nic na tom nezmění ani šestý (a zřejmě poslední) zápas obou soupeřů, který je na programu již v sobotu 29.2.2020. Červenožlutí porazili soupeře třikrát v základní hrací době, jednou prohráli v nájezdech a jednou v základní hrací době.

Oba týmy momentálně vykazují slušnou formu. Jihlava vyhrála devět z posledních jedenácti zápasů, Třebíč drží šňůru osmi výher v řadě a zvítězila z předešlých dvanácti zápasů jedenáctkrát. Byť Třebíčští ještě jisté předkolo play-off nemají, zdárně se mu přibližují. Frýdek-Místek na ně totiž ztrácí již osm bodů a vzájemná utkání hrají jednoznačně ve prospěch Třebíče (na body 14:1). K definitivní jistotě předkola tak Třebíči stačí získat čtyři body a také se nemusí ohlížet, jak bude farma Třince hrát.

Rozpis zápasů Dukly, Třebíče a Frýdku-Místku

Dukla: venku Třebíč, doma Benátky, venku Ústí, doma Sokoov
Třebíč: doma Dukla, venku Prostějov, doma Frýdek-Místek, venku Kadaň
Frýdek-Místek: doma Prostějov, venku Kadaň, venku Třebíč, doma Benátky

Předkolo play-off

Do předkola play-off spadnou z vrchní nadstavby týmy na sedmém a osmém místě, přičemž sedmý tým vyzve desátý tým a osmý celek nastoupí proti devátému družstvu. Série v předkole se hraje na tři vítězné zápasy. Na spodku A-nadstavby je přikována Poruba a pravděpodobně skončí na osmé pozici (byť čistě teoreticky ještě existuje šance, že se předkolu vyhne a postoupí přímo do čtvrtfinále). Porubu doprovodí do předkola play-off jeden tým z trojice Slavia, Havířov, Litoměřice, přičemž nejhorší výchozí pozici má aktuálně Stadion.

Rozpis zápasů Slavie, Havířova, Litoměřic a Poruby

Slavia: doma Poruba, venku Motor, doma Přerov, venku Litoměřice
Havířov: venku Vsetín, doma Litoměřice, venku Poruba, doma Chomutov
Litoměřice: doma Přerov, venku Havířov, venku Chomutov, doma Slavia
Poruba: venku Slavia, doma Vsetín, doma Havířov, venku Motor.

Předkolo play-off startuje v pondělí 9. března 2020 prvními zápasy na kluzištích lépe postavených týmů. Druhé mače jsou na programu hned o den později. Následuje dvoudenní pauza a třetí utkání bude hráno na ledě hůře postaveného týmu v pátek 13. března 2020.

Obě série se hrají na tři vítězné zápasy. Případný čtvrtý duel bude hrán opět na ledě hůře postaveného týmu, a to v sobotu 14. března 2020. Pokud se ani ve čtyřech utkáních nerozhodne o postupujícím, rozhodující pátý zápas připadne na pondělí 16. března 2020. Dva vítězové předkola play-off rozhodně nebudou mít moc času na odpočinek, protože čtvrtfinále play-off začne ve čtvrtek 19. března 2020.