Olda Válek jako hokejista i muzikant. Souboj maskotů. Přijede i Eliáš – Exhibice již v neděli

04.03.2020 / Tomáš Lysý

Dlouho očekávaná Exhibice Oldřicha Válka k jeho šedesátým narozeninám se blíží mílovými kroky. Kompletně celý program odstartuje autogramiádou již v neděli 8. března 2020 od 15:30 hodin. Po ní přijde bohatý doprovodný program, následovat bude slavnostní nástup všech účastníků a poté již samotný zápas. A ani během něj nebude o zábavu nouze. Jak na ledě, tak na přestávkách. Proto neváhejte a přijďte – třeba i na Patrika Eliáše, který na konci minulého týdne potvrdil svojí účast. Vstupné je symbolické – 60 Kč!

Vstupenky

Vstupenky je možné kupovat přes Ticketportal - odkaz zde nebo přímo v CZ LOKO Areně v týdnu před akcí během bruslení veřejnosti. Termíny bruslení veřejnosti najdete zde a pokladna na Infocentru CZ LOKO Areny je otevřena vždy 30 minut před začátkem bruslení a 30 minut po jeho začátku.

Organizátoři žádají všechny účastníky Exhibice o dodržování organizačních opatření.

Doprovodný program k Exhibici

Autogramiáda:

Doprovodný program začíná autogramiádou v 15:30, na kterou je možné se dostat pouze koupí vstupenky. Podpisová akce bude probíhat v sektoru C na stání a brány vstupu C budou otevřeny z organizačních důvodů v 15:25 hodin.

Každý účastník Exhibice bude mít připravený balíček 100 ks podpisových karet. Fanoušci si samozřejmě mohou přinést svoje vlastní kartičky či další fanouškovské propriety.

Autogramiáda bude trvat hodinu, tzn. do 16:30 hodin. Z důvodu dalšího plánovaného programu exhibice žádají organizátoři o DODRŽOVÁNÍ hodinového rozpětí autogramiády. Zájemci o podpis nebudou po tomto čase na autogramiádu vpuštěni.

Krasobruslení, maskoti, fanshop

Dodržení hodinového rozpětí autogramiády je nutné pro hladký průběh dalšího programu. Od 16:45 totiž ukážou své umění krasobruslařky HC Dukla Jihlava, podobně jako při vybraných zápasech A-týmu.

Po krasobruslařkách budou představeni všichni maskoti pro Exhibici. Jihlavského maskota ježka JD tentokrát doplní pětice jeho parťáků – husky Effík z CZ LOKO, který v této sezoně do Arény již dvakrát zavítal. Novinkou bude maskot týmu amerického fotbalu Vysočina Gladiators, zdatně mu bude sekundovat ježek z FC Vysočina Jihlava a očekávanou dobrou atmosféru jistě podpoří i dva maskoti z řad partnerů – maskot Služeb města Jihlavy SMJ a maskot Fränkische.

Ba co víc, kvůli organizačním problémům s původně plánovaným utkáním žáků Dukly proti Třebíči nahradí zápas mladých nadějí utkání všech šesti maskotů. Ti budou hrát speciální zápas tří proti třem a vzhledem k tomu, že jejich nelítostná bitva bude probíhat po celé šíři a délce ledové plochy, nebude o zábavu nouze. Po svém utkání zavítají maskoti mezi lid.

Během celé exhibice bude samozřejmě otevřen i fanshop HC Dukla Jihlava, kde budou v prodeji suvenýry s tématikou hlavní hvězdy celé akce!

Koncert kapely

Krátce po zápasu maskotů se divákům poprvé představí kapela III. Třetina i s kapitánem týmu BK Havlíčkův Brod Miroslavem Třetinou a zastupitelem města Jihlavy Vítězslavem Schrekem. Vystoupení bude probíhat na ochozu VIP-G.

Rozbruslení, soutěže

Mezitím půjdou účastníci Exhibice na rozbruslení, před kterým bude následovat slavnostní focení všech aktérů akce. I v tuto dobu by se fanoušci měli mít na pozoru, jelikož hostesky budou v ochozech hledat a vybírat účastníky diváckých soutěží. Jestli chcete být hvězdou soutěží, můžete sami oslovit hostesku a věřit, že právě vy budete vybráni.

Hlavní exhibice

Jak bývá v exhibičních zápasech zvykem, všichni účastníci budou slavnostně představeni. Olympijští vítězové, mistři světa, mistři evropských hokejových soutěží, hokejové legendy, sportovní velikáni. Přesně podle hesla Sport spojuje, což je oficiální podtext exhibice. Z řad téměř šedesáti oslovených osobností jsou otazníky pouze u pár jmen, účast na konci minulého týdne potvrdil i Patrik Eliáš.

Brankáři: Dominik Hašek, Petr Čech, Lukáš Sáblík, Pavel Falta, Oldřich Svoboda, Pavel Maláč
Obránci: Milan Chalupa, Radoslav Svoboda, Petr Svoboda, Karel Horáček, Rostislav Urban, Roman Kaňkovský, Otta Klapka, Jaroslav Benák, Jan Suchý, Petr Kuchyňa, Bedřich Ščerban, Lukáš Krpálek, Richard Adam, Josef Řezníček, Robert Záruba, František Musil.
Útočníci: Oldřich Válek a jeho synové Patrik Válek a Oldřich Válek, Viktor Ujčík, Oldřich Bakus, Sagvan Tofi, Petr Rosol, Vladimír Kameš, Petr Klíma, Petr Hubáček, Miloš Novák, Jindřich Micka, Ivo Kaderka, Josef Marha, Tomáš Chlubna, Milan Kastner, Tomáš Kucharčík, Martin Dejdar, Jiří Poukar, Aleš Polcar, Roman Mejzlík, Patrik Eliáš, Vítězslav Holub, Petr Ryška, Jiří Holík, Antonín Micka, Petr Vlk, Libor Dolana, Ondřej Vetchý
Trenéři: Stanislav Neveselý, Jan “Gusta“ Havel, Miloš Říha
Realizační tým: Pavel Křížek, Josef Sobota, Libor Kuchyňa, Petr Mlíkovský, Bohuslav Tománek
Samotné rozdělení do týmů zveřejní organizátoři akce až v den Exhibice. Někteří účastníci budou na autogramiádě od 15:30 hodin, ale exhibiční zápas hrát nebudou nebo půjdou na led jen na chvíli. Právo výběru hráčů do týmu připadlo samozřejmě na Oldřicha Válka.

Začátek zápasu obstará čestná bule, kterou vhodí trenérská legenda Stanislav Neveselý. O vztahu mezi ním a Oldou Válkem vypovídá zcela určitě tato fotka z Dne mistrů 2011.

Foto: Archiv HC Dukla Jihlava

1. přestávka

Pauza mezi první a druhou třetinou bude vyplněna soutěžením. Do zábavných aktivit se zapojí i účastníci Exhibice (cca 4-6 lidí). Fanoušci si tak budou moct zasoutěžit se sportovními hvězdami.

Olda Válek jako popová hvězda!

Hlavního aktéra exhibice Oldřicha Válka všichni znají samozřejmě jako výborného hokejistu, ale je také miláček publika, nespoutaný živel a showman. A přesně tak tomu bude i při jeho velkém dni. Oldřich Válek totiž ukáže, že ani hudba mu není cizí – zapojí se totiž do koncertu kapely III. Třetina. „V kapele III. Třetina hraje vedle havlíčkobrodského kapitána Míry Třetiny i jihlavský rocker a muzikant Víťa Schrek. Víťa sice a bohužel odmítnul hrát v sestavě na ledě, proto dostal za trest nelehký úkol: Nacvičit s Oldou nějaké hudební vystoupení na stage. Fanoušci a návštěvníci tak uvidí překvapení ve stylu – hokejová legenda a showman Olda Válek s kapelou. No kdo to kdy zažil?,“ prozrazuje s úsměvem Bedřich Ščerban. Jaký song „El Obro“ zazpívá a na jaký hudební nástroj zahraje, bude velkým překvapením!

2. přestávka

Také ve druhé přestávce proběhne divácká soutěž. Na led opět zavítá krasobruslařka.

Celé utkání zakončí vyhlášení nejlepších hráčů zápasu.

Těšíme se na Vás!