Byla to pro mě čest zahrát si s Čagym a Skořápkou, říká mladý obránce Adam Dvořák

05.03.2020 / Tomáš Lysý

K zápasu 57. kola Chance ligy odjížděla Dukla Jihlava s notně omlazeným týmem. Na soupisce bylo z jedenadvaceti hráčů hned osm juniorů a dokonce jeden dorostenec, kterým byl náhradní gólman Filip Maláč. Mezi juniory byl i obránce Adam Dvořák, který si nominaci vysloužil jako nejlepší junior měsíce února. Jak si mladý hráč jihlavské juniorky zápas za muže užil? „První zápas za A tým jsem si velice užil, byla to pro mě velká zkušenost a čest zahrát si s Tomášem Čachotským a Josefem Skořepou, které jsem znal ještě z hokejů v Havlíčkově Brodě, když jsem byl malý kluk. Byl to můj sen, si s nimi někdy zahrát,“ řekl po utkání.

Adam Dvořák nejenom, že si s nimi uvedenými hráči zahrál na jednom ledě, ale hrál velice dobře, o čemž svědčí i dvě zápasové asistence. „Tak to je spíše taková třešnička na dortu, když se povede gól, nebo asistence. Spíše hodnotím to, že jsem si chtěl odehrát to svoje a to se mi snad povedlo To, že jsem klukům nahrál, je spíše dobrá práce jejich, že si s tím poradili,“ konstatoval skromně Adam Dvořák.

V první třetině se týmu podařilo dát rychlé góly, což mohlo mladým hráčům v sestavě Dukly pomoci. „Doufali jsme, že se nám podaří dát dva, tři rychlé góly a potom budeme hrát to, co potřebujeme. To se povedlo, domácí se do žádného tlaku na naší branku nedostali, My jsme hráli v klidu, bez nervů a dotáhli jsme to do vítězného konce.“ Podobný názor na průběh první třetiny a další vývoj utkání měl i zkušený matador v jihlavském dresu Tomáš Jiránek, který se ve v Ústí trefil do černého ve dvou případech. „Vstoupili jsme do zápasu dobře, dali jsme rychlé góly a od toho se pak odvíjel celý zápas,“ konstatoval hráč s číslem 91.

Devětadvacetiletý útočník Tomáš Jiránek si ani nevybavil, kdy naposled jeho tým vyhrál první třetinu 5:0. „Tak v Dukle to asi nikdy nebylo, ale je to dobře, protože to rozhodně pomohlo do zbytku zápasu. Ve druhé části jsme sice trochu polevili, nicméně jsme zápas odehráli dobře až do konce,“ dodal urostlý forward.

Debutant Adam Dvořák po výhře nad Ústím

Obránce Adam Dvořák hrál zápas společně s dalšími sedmi hráči juniorského věku. Nepřipadali si spíše jako tým školního věku? „Ani ne, ale my bychom spíše měli děkovat trenérům, že nás do těchto zápasů nominovali. Máme teď dveře do A-týmu otevřené a měli bychom jim být zas to vděčni,“ dodal osmnáctiletý obránce. Nabízí se otázka, jak ho přijal tým? „Velmi dobře, byl jsem překvapený, jak mě přijali. Byli příjemní a byli v pohodě,“ doplnil Adam.

Obránce Adam Dvořák nastoupil do utkání jako junior měsíce. Co to pro ostatní juniory vlastně znamená. Zlepšila se trochu morálka v týmu? „Asi ano, sice to někdo vzal víc vážně, někdo méně, ale myslím, že se všichni snaží o něco více. Je to takový bonus za tu snahu. Je to dobrá věc,“ zakončil Adam Dvořák.

Střelcem dvou gólů v utkání byl Tomáš Jiránek. Jeho první gól byl posledním v první třetině, v pořadí pátý. „Stál jsem před brankou, viděl jsem, že puk má Chlup (Tomáš Chlubna – pozn. red.), naznačil jsem mu, že mi to má dát na teč, to se podařilo, gólman odjel až do rohu a puk se dostal do branky,“ popsal situaci Tomáš. Ten také uzavřel středeční gólový účet zápasu sedmou brankou. „Byl to podobný gól, jako ten pátý. Byl jsem před brankou a podařilo se mi tečovat puk asi mezi betony gólmana. Šťastný gól, ale na tréninku to nacvičuje a jsem rád, že to vyšlo,“ dodal.

Takové podobné šťastné góly by mohly padat i v blížícím se předkole play-off. V něm bude Dukla hrát proti týmu HC RT TORAX Poruba. Jak se těší na blížící se sérii, která začíná v pondělí 9. března Tomáš Jiránek? „Každý hráč se těší na konec sezony v podobě play-off, proto se to hraje. Je potřeba se dobře připravit a slušně odehrát první zápas,“ ví hokejista s číslem 91.

Ještě předtím se ovšem mladý útočník přijde podívat na nedělní exhibici Olda Válek 60. „Těším se, zajímá mě to a určitě se přijdu na zápas podívat,“ zakončil Tomáš Jiránek.

Tomáš Jiránek po výhře v Ústí nad Labem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Dukla Jihlava 3:7

Autor videa: HokejkaTV