Obránce Lukáš Mareš podepsal v Dukle novou smlouvu

06.03.2020 / Vladimír Šťastný

Mladý obránce Dukly Jihlava Lukáš Mareš podepsal na začátku března, krátce před začátkem předkola play-off, novou smlouvu se svým mateřským klubem. Může se to zdát neuvěřitelné, ale Lukáš v další sezoně oblekne dres Jihlavské Dukly již do šestnácté sezony. Samozřejmě ne za tým mužů, ale jsou počítány všechny ročníky Lukáše Mareše od první třídy.

„Novou smlouvu jsem podepsal před vypršením stávající smlouvy a před uplatněním opce. Jedná se o smlouvu na dva roky s následnou opcí. Znamená to, že mě čeká další porce práce, musím na sobě dál makat a zlepšovat se, předvádět co nejlepší výkony pro tým a fanoušky,“ sdělil stále ještě dvacetiletý zadák.

Další smlouva byla hráči nabídnuta s předstihem, což by mohlo znamenat, že trenéři s mladým hráčem i nadále počítají do kádru Dukly. „Ano, myslím, že je to signál, že se mnou trenéři počítají i nadále.“

Lukáš Mareš na sebe v letošní sezoně upozornil zejména ve dvou situacích. První situací byl dost kritický pozápasový rozhovor po porážce v Litoměřicích a druhá situace byla v zápase ve Frýdku-Místku, kdy tělem zpacifikoval velezkušeného Rostislava Martynka. „Na ledě si letos hodně věřím a je jedno, kdo proti mně v té chvíli jede. Mou prací je obrat ho o puk, a když to jde, tak ho i šikovně trefit,“ okomentoval s úsměvem výstavní hit odchovanec jihlavského hokeje.

Bohužel v tom stejném utkání se Lukáš zranil, což si vynutilo delší pauzu. „Nyní už to vypadá velmi dobře. Měl jsem čtyři týdny sádru na ruce, nyní již týden hraji s pukem, předtím jsem čtrnáct dní jenom bruslil. Postupně se dostávám do formy a věřím, že v sobotu proti Sokolovu již budu hrát,“ uzavírá rozhovor „Mary“.

Lukáš Mareš o podpisu nové smlouvy

Autor videa: Tomáš Lysý