Zápas bez fanoušků? Tak to bohužel je, soustředili jsme se na sebe, říká Adam Zeman

11.03.2020 / Tomáš Lysý

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu z úterý 10. března dopoledne bylo jasné, že utkání Poruba – Dukla navštíví méně jak sto diváků. Sportovní a kulturní akce nad 100 lidí byly kvůli epidemii nového typu koronaviru zrušeny. Obrat zdánlivě ztraceného zápasu Dukly na ledě Poruby z 0:2 na 3:2 v prodloužení tak mohli fanoušci sledovat maximálně přes internetové živé nebo textové přenosy. A bylo co sledovat. Dukla totiž v čase 59:40 srovnala a po dvaatřiceti sekundách prodloužení rozhodla o svém prvním bodu v sérii. „Poruba možná už měla v hlavách, že vyhraje. Ale parádně jsme je v závěru zápasu při power-play tlačili a zaslouženě vyhráli. Ukázali jsme bojovnou sílu,“ je šťastný střelec vítězné branky Adam Zeman a zároveň se stačí podívat na toto video, jak velká byla eurofie v kabině!

Ještě aby nebyla. Dukla prohrála první zápas 2:3 v prodloužení a ve druhém prohrávala ještě na konci první části 0:2 a v poslední půlminutě ještě 1:2. Poruba tak byla blízko druhému vítězství v sérii a urvání mečbolu k postupu do čtvrtfinále. Jenže Jihlavy plány Ostravanů odmítla. V závěru druhé třetiny snížil na zmiňovaných 1:2 Tomáš Harkabus a třetí třetina patřila jednoznačně červenožlutým. „Od poloviny zápasu jsme ukázali bojovnou sílu, vyrovnali jsme a v prodloužení zápas rozhodli. Soupeři možná trošku ve třetí třetině docházely síly. Využili jsme toho, tlačili jsme u nich ve třetině a power-play šest na pět byla super. Nepustili jsme soupeře z třetiny, měli jsme asi čtyři gólovky a nakonec to Peky propálil, takže super,“ popisuje okamžiky zápasu vedoucí ke srovnání stavu.

A nejen ke srovnání stavu, hlavně k otočce na 3:2 v prodloužení. Vždyť vyrovnávací gól od vítězné trefy Adama Zemana dělilo 52 sekund. „Soupeř měl už možná trošku v hlavách, že vyhraje. Ale parádně jsme je celou poslední minutu tlačili a zaslouženě jsme vyhráli. A můj vítězný gól? To bylo asi po dvaceti vteřinách od začátku prodloužení. Dostali jsme se hned do třetiny k soupeři, přišel závar před brankou, odražený puk a já ho jen dorazil do branky behendem,“ usmívá se Zemič.

Otázkou je, zda se nejednalo o poslední gól Dukly v sezoně. Kvůli novému typ epidemie koronaviru byla v den zápasu zrušena rakouská liga EBEL a německá liga DEL včetně nižších soutěží. Podobný scénář může následovat i v České republice. „Vůbec nevím. Něco tady probíhalo před zápasem, jestli se bude hrát nebo ne. Připravovali jsme se na to, že zápas odehrajeme, ale nevíme, jak to teď bude,“ povídá jihlavský odchovanec. Zatím se úterní utkání předkola play-off Tipsport extraligy i Chance Ligy hrála, ale na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu před prázdnými tribunami. „Tak ani v prvním utkání nebylo těch lidí v ochozech moc. Nevnímali jsme, jestli diváci na stadionu jsou nebo nejsou. Soustředili jsme se na sebe a tak to bohužel je. Zápas byl prostě bez lidí a to má teď každý tým stejný,“ vyjadřuje se k aktuální problematice hráč s číslem 19.

Adam Zeman po vítězství ve druhém zápasu předkola v Porubě

Autor videa: Tomáš Lysý