Adam Dvořák podepsal s Duklou profi smlouvu, klub bude uplatňovat opci na Jakuba Illéše

24.03.2020 / Tomáš Lysý

Jihlavský kádr dostává pro příští sezonu další dvě nová jména. Profesionální smlouvu s A-týmem podepsal obránce Adam Dvořák, který na konci sezony zaujal svým nebojácným vstupem při debutu v Áčku jako junior měsíce. „Je pro mě úplnou novinkou podepsat profesionální smlouvu. Ale zároveň je to pro mě odměna a vlastně i výzva, abych zabojoval, co nejdéle se v Dukle udržel a získal důvěru trenérů,“ říká mladý osmnáctiletý zadák při podepsání kontraktu v kanceláři Bedřicha Ščerbana. Jednatel klubu zároveň oznámil, že Dukla bude uplatňovat opci na útočníka Jakuba Illéše, který přišel v průběhu sezony z Francie.

Adam Dvořák

Odchovanec hokeje ve Světlé nad Sázavou, který prošel žákovskými a extraligovými mládežnickými kategoriemi v Havlíčkově Brodě, přišel do Dukly před právě zrušenou sezonou. Za juniory naskočil do 37 zápasů, ve kterých získal 15 bodů (4+11) a zároveň sbíral zkušenosti i ve druholigovém Havlíčkově Brodě (7 zápasů, 1 asistence). Na konci dlouhodobé části dostal příležitost jako junior měsíce na ledě Ústí nad Labem a doma proti Sokolovu, vzápětí odcestoval s týmem i na dvojzápas předkola do Poruby, kde Dukla prohrála nejprve 2:3 v prodloužení a poté stejným poměrem zvítězila. „Byl to skok hlavně o tom přepnout se v hlavě. Tělesně je to u mě snad dobré, ale je to právě o hlavě. Přepnout v ní, jiné myšlení… Ale byl to zážitek a hlavně jsem získal zkušenosti,“ povídá jeden z lídrů jihlavské juniorky.

Nejdůležitější však pro něj bylo, že zaujal oba trenéry Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila. „Hlavně mě těší, že jsem si získal jejich důvěru. Teď to mám ve svých rukou a musím makat, abych si dokázal jejich důvěru udržet,“ říká sympaticky Adam Dvořák, který také samozřejmě lituje toho, že sezona skončila dříve, než by měla. „Nejprve jsem se divil tomu, že jedu s týmem do Poruby. Byla to zkušenost, zážitek a škoda, že to skončilo takhle. Věřím tomu, že bychom přes Porubu postoupili dále,“ dodává Áda.

Adam Dvořák (uprostřed v modrém nátělníku) při děkovačce po vítězném utkání proti Sokolovu. Foto: Nela Dittrichová

Adam Dvořák po podpisu první profesionální smlouvy

Autor videa: Tomáš Lysý

Adam Dvořák a Bedřich Ščerban při podpisu smmlouvy. Foto: Tomáš Lysý

Jakub Illéš

V Dukle bude pokračovat také útočník Jakub Illéš, který přišel na začátku prosince z Francie. Hned v prvním utkání, které odehrál, se radoval se spoluhráči z vítězství 3:1 doma proti Třebíči. Na svojí první branku v sezoně čekal do 19. prosince, kdy v domácím utkání proti Prostějovu vyrovnával na 3:3. Celkem stihl v letošní sezoně odehrát v jihlavském dresu 20 zápasů s rovnoměrnou bilancí pěti branek a pěti asistencí. Více zápasů bohužel nepřidal, protože v 51. kole na ledě Sokolova utrpěl zranění a na konci sezony, resp. v dvojutkání proti Porubě, jen trénoval. Čtyřiadvacetiletý útočník má ve smlouvě opci, kterou Dukla dle slov jednatele Bedřicha Ščerbana uplatní.

Jakub Illéš se v předvánočním utkání proti Prostějovu radoval ze svého prvního gólu v červenožlutém dresu. Foto: Markéta Křížová.