Dukla Jihlava chce vyprodanou CZ LOKO Arenou podpořit seniory na Vysočině

01.04.2020 / Tisková zpráva

Jihlavský hokejový klub reaguje na současnou pandemii koronaviru a inspirován aktivitami jiných celků, hodlá vyprodat svůj stadion. Výtěžek ale nepůjde ve prospěch klubu! Vydělanou částku Dukla věnuje na nákup dezinfekčních prostředků a rukavic pro seniory, konkrétně pro Seniory České republiky Krajské organizace Vysočina. Eventuálně na další potřebné věci po konzultaci s paní Pavlou Radovou, předsedkyní svazu důchodců Jihlava. Fanoušci, partneři a lidé, kteří chtějí pomoci, mohou od středy 1. dubna nakupovat lístky prostřednictvím Ticketportalu, přičemž termín fiktivního zápasu a tím pádem i konec prodeje je stanoven na 10. dubna v 17:30.
Vstupenky můžete kupovat zde.

Vstupenky jsou prodávány ve čtyřech cenových úrovních:
Na stání za 110 Kč a pro děti za 30 Kč,
na sezení za 140 Kč,
výjimečně jsou v prodeji i vstupenky do VIP prostor za 500 Kč.
Po zakoupení vstupenky dostane kupující benefit v podobě možnosti shlédnout dokument České televize Třináct životů Dukly.

„Soupeř je v tomto případě zcela jasný. Dukla Jihlava nastoupí proti koronavinu a přesto, že to není zápas na body, na šedesát minut, či prodloužení a nájezdy, věřím, že vyhrajeme,“ komentoval fiktivní zápas v CZ LOKO Aréně jednatel Bedřich Ščerban, který prozrazuje, že myšlenku na tento projekt aktivoval předseda Senátu parlamentu České republiky Miloš Vystrčil. Vyprodat stadion a podpořit akci chtějí i hráči A-týmu. Kapitán Josef Skořepa je připraven koupit lístky pro rodinu a nejbližší: „Dukla má skvělé fanoušky, kteří dokážou udělat parádní atmosféru. Bezmála vyprodaný stadion si pamatuji z postupových barážových bojů a věřím, že to dokážeme i tentokráte. Prosím, pojďte do toho s námi,” říká a v podobném duchu se vyjadřuje i další jihlavský hokejista Tomáš Čachotský, který v Dukle odehrál již téměř 900 zápasů: „Také pamatuji vyprodaný zimák, na to nejde zapomenout. Během postupu jsme porazili výrazně silnější soupeře a věřím, že to samé bude platit nyní a nemoc společně porazíme. S manželkou máme dvě dcery a třetí dcera se nedávno narodila, takže kupujeme minimálně pět vstupenek!”

Online prodej lístků na vstupenkovém serveru TIketportal probíhá tradičním způsobem. Kupující si vybere místo, počet lístků a provede platbu. Lístky si pak může i vytisknout a uschovat na památku. Po skončení prodeje Dukla Jihlava od provozovatele portálu obdrží částku bez prodejní provize a poukáže jí ve prospěch Krajské organizace Vysočina Seniorů ČR. Organizace peníze použije na nákup dezinfekčních prostředků a rukavic, případně na další potřebné věci dle konzultace s paní Pavlou Radovou, předsedkyní svazu důchodců v Jihlavě. Jak známo, senioři jsou nejvíce ohroženou skupinou současné koronavirové epidemie.

Pojďte virtuálně naplnit zimák. Vstupenky kupujte zde

„Mrzí mě, že ani v tomto případě není provozovatelem portálu, přes který poběží prodej lístků, možné předat celou částku a trvá na uplatnění alespoň nižší provize. Ale vzhledem k tomu, že přímý prodej není možný, smířili jsme se s touto varian-tou,“ doplňuje Bedřich Ščerban.

V rámci pandemie koronaviru Dukla Jihlava připravuje předání více jak stovky speciální vlastní edice ochranných roušek potřebným – o průběhu celé akce budeme informovat prostřednictvím webu a sociálních sítí.

Organizace Dukly dle hesla Dukla pomáhá v této sezoně už navíc pomohla LDN oddělení Nemocnice Jihlava nákupem hygienických pomůcek, který umožnila finanční sbírka mezi členy A-týmu a managementem. Uspořádala také dobročinnou dražbu ve prospěch válečného veterána nebo se zapojila do dražby na podporu Nadačního fondu Ivana Hlinky a Charitativního týdne Chance Ligy. Další dobrou věcí bylo darování plyšáků, hraček a knížek na Dětské diabetologické oddělení jihlavské nemocnice. Klub se dále zapojil do Běhu pro Světlušku a o letních prázdninách navštívili vybraní hráči Dětské oddělení nemoc-nice Jihlava. Kompletní přehled najdete na odkazu Dukla pomáhá.