V TOP 100 hráčů Chance Ligy figuruje také obránce Jan Pohl – na 88. příčce

02.04.2020 / Marek Hedbávný

Během dvou sezon v Dukle byl v obou případech na špici kanadského bodování obránců. Jan Pohl si při své první sezoně v jihlavském kádru zapsal v 58 zápasech 34 bodů (8+26) a také při nedávno zrušeném ročníku ovládl bodování zadáků. Zapsal dalších 28 bodů (6+22) v osmačtyřiceti mačích a mohlo jich být více, bohužel vinou zranění z 54. kola doma proti Frýdku-Místku se již do hry nepodíval. Po Josefu Skořepovi je tak „Pohlík“ dalším jihlavským hráčem, který se vešel do žebříčku TOP 100 hráčů Chance Ligy.

Po konzultacích s desítkami lidí, kteří se pohybují kolem Chance ligy, sestavila redakce hokej.cz žebříček sta nejlepších hráčů sezony 2019/2020. Postupně si je představíme. Na 88. místě se umístil Jan Pohl (HC Dukla Jihlava).

Jan Pohl dlouhodobě patří mezi nejlepší ofenzivní obránce v lize. Útočné choutky ukazoval i letos, na branku vystřelil hned 152x. Z prvoligových beků častěji ohrozil brankáře jen Patrik Marcel. Nicméně Pohlova úspěšnost střelby zůstala pod čtyřmi procenty, ze 152 střel vytěžil "jen" šest branek. K tomu získal dvaadvacet asistencí. V kanadském bodování obránců nakonec skončil v první desítce.

Ale pozor, jihlavský zadák zvládal i situace při hře pět na pět. V této situaci byl celkově u 33 vstřelených a jen u 20 inkasovaných branek. V kladných hodnotách se držel už v první části Chance Ligy, kdy hrála Jihlava proti těžším soupeřům.

V nadstavbové skupině, kterou Jihlava vyhrála, byl Pohl v rovnovážném stavu pouze u 1,24 inkasované branky za šedesát minut hry. Ukázal tedy, že obstojí na obou koncích kluziště.

Autor článku: Marek Hedbávný / www.hokej.cz

Aktuální bilance Jana Pohla v Dukle:

Zápasy: 106
Góly: 14
Asistence: 48
Body: 62