Obranné řady Dukly vyztuží Jan Strejček

01.05.2020 / Tomáš Lysý

Šestadvacetiletý obránce Jan Strejček je novou posilou Dukly Jihlava. 179 centimetrů vysoký zadák přichází z Litoměřic (resp. z Litvínova, který jej vlastní), kde odehrál poslední tři sezony. „Honza je spolehlivý obránce, odehraje všechno konzistentně a zodpovědně. Má také dobré bruslení. Pochytá hodně střel a nám takový obětavý hráč od odchodu Radka Hubáčka chyběl,“ prozrazuje jednatel klubu Bedřich Ščerban. V nedávném žebříčku sta nejlepších hráčů dle hokej.cz se nový hráč Dukly umístil na 68. místě.

Má za sebou dvě povedené sezony v Litoměřicích, kde si udělal výborné jméno. Ale nepředbíhejme. Rodák z Mostu strávil mládežnická léta v Litvínově, kde hrál za místní starší dorost a juniorku. První zkušenost z dospělého hokeje nabral v ročníku 2012/2013, kdy naskočil do sedmi startů za druholigovou Bílinu. Tou dobou byl tahounem juniorky Vervy, v 37 zápasech nastřílel devět branek a na jedenáct přihrál. K oporám tamního juniorského týmu patřil ještě další sezonu, kdy hrál i za prvoligový Most (sedm zápasů, gól a asistence).

Ročník 2014/2015 odehrál v druholigovém Klášterci nad Ohří, o rok později opět nastupoval za Most a v jednom z nejhorších týmů tehdy WSM Ligy podával dobré výkony. Ještě hůře si Most vedl v sezoně 2016/2017. Tým byl jasným otloukánkem druhé nejvyšší soutěže a po sezoně zanikl. Honzu tak mohlo těšit alespoň to, že si odbyl extraligovou premiéru za "svůj" Litvínov.

Před sezonou 2017/2018 přešel do Litoměřic (23 zápasů, gól a pět asistencí). Spolehlivými výkony si řekl o pozornost Litvínova, kde nastoupil v ročníku 2018/2019 k celkem devatenácti zápasům včetně baráže (2+1). Krátce se mihl i v Kadani, ale nejvíce zápasů – 29 – odehrál opět v Litoměřicích s výbornou bilancí 4+12. Loňskou sezonu, která byla předčasně ukončena, strávil celou v dresu Kališníků. V 52 utkáních vstřelil sedm branek, na dalších třináct nahrál a stejně jako celé Litoměřice mohl litovat toho, že Chance Liga byla předčasně zrušena kvůli epidemii koronaviru. Stadion totiž obsadil v nadstavbě výborné šesté místo.

Momentka ze zápasu Dukla - Litoměřice ze sezony 2018/2019, kdy Jana Strajčka vpravo s číslem 9 stíhá jihlavský Lukáš Anděl. Foto: Markéta Křížová

Aktuální kádr Dukly Jihlava:

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč
Obránci: Daniel Bukač, Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Daniel Kolář, Lukáš Mareš, Jan Strejček
Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa.