Daniel Krenželok: na stranu Dukly převážilo to, jakým stylem chce pan Ujčík hrát

18.05.2020 / Tomáš Lysý

Ve čtvrtek 14.5.2020 Dukla oznámila, že do klubu přichází obránce Daniel Krenželok a obranné řady jsou tak pro start nadcházejícího ročníku kompletní. Když jednatel klubu Bedřich Ščerban říkal, že jednání o Danově příchodu byla dlouhodobá a intenzivní, nemluvil do větru. „Panem Ujčíkem a panem Ščerbanem jsem byl kontaktovaný už na konci března. Rozhodování bylo dlouhé, asi tak tři týdny. Nakonec mi Dukla vyšla jako nejlepší volba,“ sděluje dvaadvacetiletý obránce ve svém prvním rozhovoru pro klubovou redakci.

„Pořád jsem přemýšlel, kam bych šel. Rozhodování bylo dlouhé, asi tři týdny jsem se rozhodoval a nakonec mi Dukla vyšla jako nejlepší volba. Na stranu Dukly převážilo to, že mi pan Ujčík řekl, jakým stylem chce hrát, co ode mě vyžaduje a čeká a také velké ambice Jihlavy, která může postoupit do extraligy. Doufám, že Jihlavě pomůžu,“ hlásí sympaticky hokejista, který odehrál v Tipsport extralize ledního hokeje už 142 zápasů (3+11).

Uplynulá sezona pro něj byla hodně turbulentní. Poprvé totiž opustil Vítkovice, za které odehrál v nejvyšší české soutěži 138 utkání a debutoval v sezoně 2016/2017. Daniel Krenželok totiž zamířil spolu se Šimonem Stránským do Komety, naopak směr Vítkovice nabral Jan Hruška. Za Kometu odehrál Daniel čtyři zápasy, k šesti mačům nastoupil za Třebíč (2+3) a ještě předtím okusil jeden duel za Havířov. „Byla to hodně zajímavá a divoká sezona. Vystřídat za měsíc čtyři kluby, to se asi každému nepovede,“ sděluje.

Daniel Krenželok během svého prvního dne letní přípravy s Duklou. Foto: Tomáš Lysý

Nyní jeho kroky opět míří na Vysočinu, ovšem nikoliv do Třebíče, ale do krajského města Jihlavy. Hned v pondělí 18. května nastoupil spolu s Janem Strejčkem a nováčkem Tomášem Urbancem do přípravy. První pocity byly jen pozitivní. „Byl to brutální trénink na nohy, super! Mákli jsme si. Jestli to takhle bude dále, tak jen dobře, protože budeme potom hodně našlapaní,“ pochvaluje si a zároveň byl informován o chuťovce z konce prvního týdne přípravy, kdy hráči vybíhali sjezdovku Šacberk (380 metrů, převýšení 80 metrů, celkem čtyři výběhy). „Kluci mi říkali, že to byla velká dřina a možná by to bylo dobré, kdybych si to taky zkusil. Ale určitě si premiéru na sjezdovce ještě odbudu,“ usmívá se hokejista, který dva roky nastupoval v kanadské juniorce.

V soutěži Québec Major Junior Hockey League se v sezoně 2014/2015 potkal v jednom týmu s jihlavským odchovancem Janem Mandátem. Vzpomínky má jen dobré. „S Honzou to bylo super. Přišel jsem do Kanady a myslel si, že umím anglicky. Ale nevěděl jsem vůbec nic. On mi strašně pomohl i v angličtině. Byl to super kamarád, se kterým se dobře kecalo. Pomohl mi ve všem. Teď jsem mu i vlastně psal, zda nemá v Jihlavě byt, ale nakonec to nedopadlo. Pořád v kontaktu trošičku jsme, jednou za čas si napíšeme,“ prozrazuje Daniel Krenželok a ve videu se můžete dozvědět, jak porovnává Tipsport extraligu, Chance Ligu a kanadskou juniorskou soutěž.

Daniel Krenželok o příchodu do Dukly

Autor videa: Tomáš Lysý