Vzájemně jsme se hecovali a dali jsme to, hodnotí Dan Fiala výběhy na Letním kině

05.06.2020 / Tomáš Lysý

Juniorští hokejisté jsou v plné fázi přípravy a stejně jako A-tým poznávají, jaké to je vybíhat dlouhé a prudké schodiště v amfiteátru jihlavského Letního kina. Jestliže seniorský tým má v programu letního drilu zařazeny herní tréninky i ty na morál, podobné je to i u nejstarší mládežnické kategorie Dukly. „Mojí oblíbenou činností jsou hry, jako skoro u každého hráče. Naopak neoblíbené jsou běhy a schody a páteční intervalové běhy,“ popisuje útočník Dan Fiala.

První červnové úterý si junioři “užili“ místo, kde kolikrát dobrovolně a rádi tráví volný čas. Jihlavský areál Heulos a jeho hlavní tahák - amfiteátr s Letním kinem - je oblíbeným místem pořádání různých kulturních akcí a festivalů. V posledních dnech a týdnech ale slouží sportovcům k letní přípravě; jihlavský A-tým, juniory a dorost nevyjímaje. „Výběhy byly hodně těžké, to přiznávám. Všichni jsme si hrábli až na dno, ale dali jsme do toho všechno,“ hlásí Dan Fiala a zadýchaný výraz jeho slova potvrzuje. „Běželi jsme to asi čtrnáctkrát, jestli si dobře pamatuju. Nikoliv od půlky, ale celé. O to byly výběhy těžší,“ dodává hned vzápětí.

Pokud byste nevěděli, jak po nedávné karanténě a nouzovém stavu nabrat letní křivky do plavek, výběhy Letního kina jsou jednou z možností. Z obličejů hráčů lze poznat, že to není žádný med. Foto: Tomáš Lysý

Hlavní trenér juniorů Štěpán Moravec si v rozhovoru pochovaloval, jak se hráči vzájemně povzbuzovali. Je třeba, aby si pomohli navzájem. Ať už kvůli tvorbě týmového duchu, tak kvůli strašáku dalších běhů. „Museli jsme všichni vyběhnout v limitu, jinak celý tým běžel znova a to nikdo nechtěl. Takže jsme se vzájemně hecovali a dali jsme to,“ těší rodáka z Havlíčkova Brodu, který třeba jednou bude pokračovatelem tamní proslulé líhně skvělých hokejistů.

Osmnáctiletý mladík, který v předešlé sezoně oblékal dres jak juniorky Dukly (34 zápasů, 8+4), tak juniorky Havlíčkova Brodu (9 zápasů, 1+4) vzápětí prozradil, jaká je náplň letní přípravy. „Chodíme do posilovny, hrajeme různé hry jako basket nebo fotbal. Dále se ještě připravujeme v tělocvičně a pak máme výklusy, strečinky. Takže všechno možné,“ poukazuje na rozmanitost předsezonního drilu a je asi jasné, co ho baví a co naopak úplně nevyhledává. „Mojí oblíbenou činností jsou hry, jako skoro u každého. Naopak mezi neoblíbené patří běhy a schody nebo páteční intervalové běhy,“ zakončuje rozhovor tahoun dorostu Havlíčkova Brodu ze sezony 2017/2018.

Junioři 2020: Dan Fiala o přípravě Dukly

Autor videa: Tomáš Lysý

Kompletní fotogalerie

Martin Barák (v černém) a Jiří Kratochvíl

Vlevo Jan Nevšímal, vpravo Josef Vyvial

Výběhy v podání Matyáše Sapíka (vlevo) a Šimona Sedláka

Do tréninku na schodech Letního kina dali vše i Dominik Mlejnek (vlevo) a Daniel Pavelec

Václav Vranka a Marek Melenovský mladší (vpravo) jsou právě v polovině jednoho výběhu

Šimon Sedlák v popředí, Matyáš Sapík hned za ním

Dan Fiala už se blíží k cíli, stejně tak jako o pár schodů níže Patrik Rašín

Vlevo Václav Macek, o pár centimetrů před ním vybíhá Šimon Zdarsa

Nešetřil se ani Matěj Kravec (vlevo) a Jakub Grauer

Dohled vykonávající hlavní trenér Štěpán Moravec

Dole startoval hráče směrem nahoru asistent trenéra Petr Svoboda

Příprava na ploše CZ LOKO Arény

Trenér Štěpán Moravec názorně předvádí, jak si přeje, aby byl cvik prováděn. Foto: Tomáš Lysý