Také junioři začnou sezonu domácím dvojzápasem. Základní část jim skonči 30.1.2021

03.07.2020 / Tomáš Lysý

O dva týdny dříve než jihlavští dorostenci, ale také doma! Juniorka Dukly zahájí nový ročník a vůbec první ročník Juniorské ligy Akademií, tedy nejvyšší české juniorské soutěže, dvěma domácími zápasy. První z nich je na programu v pátek 4.9.2020 proti Hradci Králové, druhý hned o den později také v CZ LOKO Aréně proti Pardubicím. Nadcházející ročník bude hrát 20 týmů, tzn. sedmnáct akademií, Salzburg a Olomouc s Havířovem. Základní část skončí za téměř pět měsíců, konkrétně 30.1.2021, a extrémně důležité bude vybojovat dvanácté místo, které znamená jistotu záchrany.

Také systém Juniorské ligy Akademií, ve kterém bude hrát výraznou roli Salzburg, jsme podrobně vysvětlovali a najdete ho v tomto článku. Základní část hraná systémem doma – venku na 38 utkání bude ukončena závěrem ledna a prvních dvanáct týmů si oddechne. Budou mít totiž jistotu záchrany a zároveň si zabojují o play-off. Naopak zbylých osm týmů se bude barážově strachovat, přičemž o patro níž mohou jít přímo tři nebo čtyři týmy (v závislosti umístění na Salzburgu, viz. článek).

Jihlavští budou až do 17.10.2020 pravidelně střídat dvojzápasy (termíny pátek a sobota) na domácím ledě a poté na kolbišti soupeřů. Od 20.10. do 31.10., tedy do první reprezentační pauzy, ale sehraje Dukla doma hned pět zápasů v řadě (Slavia, Havířov, Třinec, Sparta, Kladno). Následně od 13.11. však juniory čekají čtyři venkovní utkání (i z důvodu obrátky pořadatelství). Druhá reprezentační přestávka přijde před Vánoci a pokud se pojede dle termínové listiny, zakončí juniorka rok 2020 zápasem v Litvínově (19.12.) a nové desetiletí načne 5.1.2021 na Slavii. V polovině ledna čekají Duklu ještě čtyři venkovní mače a základní část ukončí svěřenci trenérů Štěpána Moravce a Petra Svobody domácím dvojutkáním proti Liberci a Mladé Boleslavi. Nejpozději 30.1.2021 tak bude známá dvanáctka týmů bez sestupových starostí a věřme, že mezi ní bude patřit i Dukla!

Zápasy Dukly v základní části

Jihlavští se s juniorkou Mountfieldu HK utkali například v loňském Superpoháru DHL, kde vítěze dlouhodobého turnaje dokázali porazit 6:5 v prodloužení, i když prohrávali již 0:4. Foto: Nela Dittrichová