Vydražte hranou hokejku Michala Poletína a pomozte dobré věci!

07.07.2020 / Klub

24. února obránce Ondřej Buchtela poslal Benátky nad Jizerou do vedení v zápase proti Jihlavě, nakonec z toho byla výhra Benátek 3:0. Jenom o půl roku později však mladý obránce bojuje na zcela odlišné koleji. Ve 20 letech čelí Buchtela rakovině srdce a v reakci na tuto zákeřnou nemoc se spontánně celá hokejová republika spojila, aby mládežnickému reprezentantovi pomohla. Jedním z Buchtelových spoluhráčů byl i Michal Poletín, který dává možnost (nejenom) fanouškům Dukly vydražit si jeho hranou hokejku z loňské sezony.

Cesty Buchtely a Poletína se protkly v sezonách 2016/2017 a 2017/2018, kdy spolu válčili v dresu Chomutova. Ve stejných ročnících patřil k týmu i slovenský obránce Juraj Valach, který je vůbec nejštědřejším dárcem, když na léčbu daroval rovnou 25 tisíc korun. Peníze z Nadačního fondu Ivana Hlinky daroval i samotný hokejový svaz, tedy zřizovatel fondu. Fond slouží k podpoře hráčů, kteří se ocitli v těžké životní situaci. „Pomoci v takovéto situaci považuji za samozřejmost," říká prezident Českého hokeje Tomáš Král. Hokejový svaz přispěl 200 tisíci korunami.

Michal Poletín se v reakci na Buchtelovu nemoc rozhodl zapojit do charitativní sbírky taktéž. Dává možnost vydražit fanouškům hranou hokejku z uplynulé sezony. Veškerý výtěžek z dražby následně věnuje mladému obránci na transparentní účet. Aukce probíhá na Facebooku Dukly a přihazovat lze až do úterý 14. července 23:59.

Hokejku, kterou Michal Poletín držel v ruce při debatě s rozhodčím v utkání 6. kola proti Motoru, můžete mít doma i vy!

Poletín není sám, kdo se z organizace Dukly rozhodl pomoci. Spolupracovník klubu a talentovaný grafik David Suchý taktéž rozjel dražbu, ve které výherce aukce získá portrét dle vlastní vybrané fotografie. Výherce se má tedy na co těšit, vždyť Davidův návrh masky si vybral v loňské sezoně gólman Niklas Lundström! Na Davidově Instagramu můžete přihazovat, konec aukce je 8. července ve 23:00!

Pokud se však nechcete účastnit dražby, ale chcete pomoci mladému obránci, můžete tak učinit na účtě 123-0762430277/0100. Každá částka je vítána!