Poznáte všechny hráče na prvním tréninku kompletního A-týmu Dukly?

21.07.2020 / Tomáš Lysý

V pondělí 20.7.2020 začala druhá fáze letní přípravy celému A-týmu HC Dukly Jihlava. Některé hokejisty jste dle fotografií na klubovém facebooku nebo ve fotogalerii určitě poznali, jiné však vidíte na obrázcích v dukláckých dresch (byť zatím jen tréninkových) poprvé. Podívejte se proto na obrázky níže a pokud si nejste jistí, který hráč je který, stačí u popisu fotky kliknout na odkaz! Naopak členy realizačního týmu určitě budete znát, proto je jejich jméno uvedeno přímo v textu.
Naživo pak budete moct vidět hráče již za dva týdny, ve středu 5.8.2020 je totiž na programu první přípravný zápas Dukly – proti polskému Jastrzebie.

Hráči na prvním oficiálním tréninku Dukly

Brankáři – 3: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Tomáš Fučík. Brankář Filip Maláč byl s juniorským týmem.
Obránci – 8: Vlastimil Bilčík, Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Daniel Kolář, Daniel Krenželok, Lukáš Mareš, Jan Strejček. Obránce Daniel Bukač měl trénink na kole, Patrik Rašín trénoval s juniorským týmem.
Útočníci – 15: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Kryštof Hrala, Tomáš Chlubna, Jakub Illéš, Tomáš Jiránek, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa, Tomáš Urbanec, Matěj Zadražil. Útočníci Patrik Čermák a Miroslav Juda byli s juniorským týmem.

Šéftrenér gólmanů Petr Jaroš (vlevo) zvolil na léto zajímavý sestřih. Během tréninku právě udílí rady svému novému svěřenci, který bude nosit číslo 66.

Tomuto útočníkovi, jenž je vyhlášeným technikem, se uplynulá sezona velmi povedla. V 58 zápasech zaznamenal 42 bodů.

Nová posila! Silový forvard s výbornými parametry již v Dukle jednou krátce působil a zapsal se dobrou stopou. Poté řádil s Tomášem Harkabusem v Maladožce. Nyní se opět potkají v jednom týmu.

Kdo ví, jak by jejich forma pokračovala, kdyby předkolo play-off 2020 neuťal koronavirus. Oba dva borci totiž chytali v rozhodující části uplynulé sezony fazonu! Útočník na obrázku v bílém, který má za sebou již tři a půl sezony v Dukle, dal Porubě branku v obou zápasech předkola. Jeho parťák z útoku (v červeném) zapsal ve dvou mačích dvě asistence. A to oba hráli ve čtvrtém útoku!

Možná ani nevíte, že masér a vedoucí týmu Petr Mlíkovský v Dukle již jednou působil – v letech 1990 – 1993, a pamatuje tak poslední titul červenožlutých barev.

Tento jihlavský gólman, který odchytal i jeden zápas postupové baráže (což byla jeho premiéra v extraligové soutěži), říkal v rozhovoru po jednom z utkání uplynulé sezony, že se snaží zlepšovat práci s hokejkou. A je vidět, že i na tréninku se této činnosti hodně věnuje.

Dlouho se nevědělo, zda bude důrazný koncový hráč s číslem 91 v Dukle působit i nadále. Nakonec jde do páté sezony v řadě s jihlavským dresem.

Tento mladičký útočník byl nedávno v CHL Import draftu vybrán týmem Red Deer Rebels z Western Hockey League.

Zkušený útočník v bílém tréninkovém trikotu by zanedlouho mohl dosáhnout 900. zápasu v dresu Dukly. Naopak novou obrannou posilu A-týmu Dukly (vpravo v červeném) čeká premiérový zápas za Jihlavu.

Tento obránce, který do Dukly přišel na začátku přestupního období z Litoměřic, je zároveň výborným kuchařem. Inspiraci na chutný pokrm najdete na jeho instagramovém účtu Honza v kuchyni.

Hlavní trenér A-týmu Viktor Ujčík (vlevo) má svým svěřencům co předávat. Vždyť měl úspěchy všude, kam přišel a navíc je trojnásobným mistrem světa. Přičemž jedno finále vstřeleným gólem sám rozhodl! Jeho rady sleduje i skills coach Dukly Jakub Venc, jenž má na starosti i talentované hráče v mládeži (vpravo v černém).

Tito dva útočníci zkusili mládežnické soutěže v zahraničí. Forvard v červeném má zkušenosti ze Švédska, jeho parťák v bílém dresu působil v zámoří.

Kustod Bohuslav Tománek začne v Dukle již desátou sezonu v řadě. Je dobrou duší týmu a vyhlášeným bavičem.

O útočníkovi vlevo jsme se bavili na jednom z předešlých obrázků. Prostřední hráč na fotografii hrál v minulosti za tým, který došel až do semifinále extraligy, ovšem nyní se kvůli velkým finančním komplikacím propadl až do krajských soutěží. A třetí do party, mladý forvard vpravo, zapsal 11.1.2020 za A-tým jakožto junior premiérovou branku.

Karel Nekvasil, asistent trenéra Viktora Ujčíka, v Dukle v minulosti působil také jako hráč mládežnických kategorií i A-týmu.

Zkušeného forvarda na obrázku, jenž půjde v Dukle do šesté sezony v řadě, musí poznat určitě každý jihlavský fanoušek!

Tomuto brankáři ještě není ani dvacet let, přitom už druhý rok bude patřit na soupisku A-týmu Dukly.

Tento obránce před nikým a ničím neuhne. Ačkoliv je mu teprve jednadvacet let, jeho tvrdost v uplynulém ročníku Chance Ligy pocítil i zkušený borec z Třince nebo Frýdku-Místku Rostislav Martynek.

Vyhlášený střelec zaznamenal během dvou sezon za Duklu hned 59 branek ve 107 zápasech. Úžasná bilance!

Další talentovaný mladý bek má zkušenosti třeba z nedalekého Žďáru nad Sázavou nebo z Litoměřic, které jsou o výrazný kus kilometrů dále.

Zkušenosti v obraně by měl předávat i další nový hráč v Dukle, který v uplynulé sezoně hrál za Vítkovice nebo Kometu Brno.

Ačkoliv je mu teprve dvaadvacet let, má tento technický hráč za sebou již dvě působení v Dukle a na kontě také mistrovský titul s Kometou.

Další z řady mladých obránců odehrál v závěru minulé sezony za A-tým premiérové čtyři zápasy a hned zapsal dvě asistence.

Tento nesmlouvavý bojovník je dalším pamětníkem postupové sezony 2017. Za Duklu odehrál i celou baráž o rok dříve. V uplynulé sezoně působil v jednom mančaftu s gólmanem, o kterém zde již byla řeč.

Útočník s číslem 15 zamířil do Dukly v průběhu uplynulé sezony z Francie a ihned se zařadil mezi opory týmu. V “civilním“ životě se výborně orientuje v grafických prácích. Foto: Markéta Křížová (26x)

Také tento obránce se rozhodně nebojí jít pro důraz daleko. A přesně taková hra na soupeře platí! A pokud chcete ještě jednu perličku, obránce s naprosto stejným jménem, který je ale o devět let starší, hrával deset sezon islandskou ligu za čtyři různé týmy. Foto: Nela Dittrichová