4:5
(1:0, 2:4, 1:1)

Junioři vybojovali v přípravě první vítězství, když vyhráli v Pardubicích

28.07.2020

Juniorští hokejisté po porážce o gól proti Motoru ve druhém přípravném utkání naopak o jednu trefu vyhráli. Úvodní třetinu sice zvládli lépe domácí Pardubice, ovšem Dukle se výborně povedla pasáž mezi 23. - 32. minutou, kdy se postupně trefil Daniel Pavelec, Filip Dymák a Šimon Malenovský. Domácí sice během 80 sekund srovnali, ale hlavní slovo ve druhé části měl opět Daniel Pavelec, který minutu před odchodem do kabin poslal Duklu znovu do vedení a ve druhém přípravném utkání zaznamenal čtvrtý gól. V padesáté minutě vstřelil pátou branku Jihlavy Jan Nevšímal a nakonec šlo o trefu vítěznou, jelikož domácí už jen snížili na konečných 4:5.
Další přípravný zápas měli junioři odehrát 30.7. v Českých Budějovicích, ale kvůli pandemii koronaviru bylo utkání zrušeno.
28.07.2020, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dynamo Pardubice

Nečas - Nedelka, P. Kubíček, M. Kubíček, Tvrdík, Odehnal, Heligr, Chabada - Trejbal, Rohlík (C), Hledík - Štetka, Kaplan, Hebek - Půlpán, Nekvinda, Kloz - Novotný
4

HC Dukla Jihlava

Krejčí (32. Maláč) - Kofroň, Zeman, Macek, Adam, Rašín, Blaško, Zedek, Smolko - Doležal, Juda (C), Vyvial - Barák, Malenovský, Mlejnek - Melenovský, Nevšímal, Pavelec - Rauš, Dymák, Kravec
5
Branky a nahrávky: 16. Štetka (Trejbal), 36. Kubíček (Kaplan), 37. Trejbal (Rohlík, Novotný), 53. Kubíček - 23. Pavelec (Melenovský), 27. Dymák (Adam, Vyvial), 32. Malenovský (Rauš, Blaško), 39. Pavelec (Kravec), 50. Nevšímal (Rauš, Dymák). Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Hokejisté Dynama měli v první třetině problémy s disciplínou. V osmé minutě byl vyloučen Novotný, ovšem domácí oslabení zvládli. Do početní nevýhody se během dalších sedmi minut dostali ještě dvakrát, v obou případech se na trestnou lavici pakoval navrátilec ze Švédska Nedelka. Jihlavští ovšem potrestat pardubickou nedisciplinovanost nedokázali. Bylo to naopak Dynamo, kdo jako první udeřil. V 16. minutě se v oslabení dokázal prosadit Pavol Štetka - 1:0. První třetina žádnou další trefu nenabídla, čili do kabin mířili domácí spokojenější.

Úvod druhé periody nabídl přinesl zajímavé pasáže hry. Hostům se zakrátko povedlo srovnat, ve 23. minutě se o to postaral Daniel Pavelec. Vzápětí dostali domácí možnost udeřit v početní výhodě, soupeř se však dokázal ubránit. Ve 27. minutě se situace opakovala. Jihlavě se povedlo skórovat, síť za Nečasem napnul Filip Dymák - 1:2. Krátce po polovině utkání šla Jihlava do trháku, Šimon Malenovský dostal kotouč do pardubické branky a hosté rázem vedli o dva góly.

Dynamo se ovšem nevzdalo a velmi rychle dokázalo ztrátu smazat. V rozmezí od 36. do 37. minuty se v rozpětí necelých 80 sekund prosadili Martin Kubíček a Michal Trejbal. Radost domácích nevydržela dlouho. V předposlední minutě druhé třetiny dostal hosty do vedení svým druhým gólem v utkání Daniel Pavelec.

Ve třetím dějství se chtěli domácí hnát kupředu a zkusit opět dohnat brankové manko. Deset minut před závěrečnou sirénou se po kombinaci hostů dostal ke střele Jan Nevšímal a mířil přesně, dostal svůj celek opět do vedení o dvě trefy. Před Dynamem stála známá situace ze zápasu - stáhnout pohodlný náskok soupeře. V 53. minutě na tom začal pracovat obránce Martin Kubíček, který se stejně jako jihlavský Pavelec trefil podruhé v utkání. Následně se Pardubice po faulu Korhoně dostaly do další přesilovky, gól však již nepadl. Hosté z Jihlavy ubránili těsný náskok a mohli se radovat z vítězství v poměru 5:4!

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Bylo to pro nás šťastné utkání. Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Soupeř byl u nás v pásmu střelecky velice aktivní, nicméně naši brankáři odváděli skvělou práci. Z našich šancí jsme tentokrát vytěžili maximum a na konci tak byli tím produktivnějším týmem.