Slovo jednatele Bedřicha Ščerbana k současné situaci v klubu

04.08.2020 / Vladimír Šťastný

Začal druhý měsíc prázdnin srpen a to je doba, kdy se začínají hrát přípravná hokejová utkání. Dukla měla začít ve středu 5. srpna na domácím ledě v rámci turnaje O pohár RT Torax s polským celkem JKH GKS Jastrzębie. Zápas však byl bez náhrady zrušen.

V pondělí 3. srpna bylo vedení Dukly informováno o skutečnosti, že v polském klubu byl zjištěn výskyt koronaviru a tým má do soboty volno. Přitom Poláci měli hrát ve středu v Jihlavě a ve čtvrtek v Třebíči. Co s tím? Najít náhradního soupeře, nebo zápas zrušit bez náhrady? Na tuto otázku odpověděl jednatel klubu Bedřich Ščerban.

„Na začátek musím říci, že příprava týmu letos probíhá ve zvláštní době, ale to všichni víme. Myslel, jsem, že se situace uklidní a pojedeme tak, jak jsme byli zvyklí, ale bohužel tomu tak není. Když jsme se dozvěděli, že polský tým nepřijede, snažili jsme se o náhradní program, oslovili jsme nějaké kluby, ale nikdo do Jihlavy nechtěl přijet. Náš zájem byl hrát po dlouhé době před domácími fanoušky, ale jedinou variantou byl čtvrteční zápas v Třebíči. Tým už potřeboval hrát zápasy, proto jsme na toto přistoupili.“

Poláci jsou tedy v karanténě, nicméně 30. července hráli v Porubě. Podle neoficiálních zdrojů by v karanténě měla být od úterý i Poruba. Bude turnaj O pohár RT Torax pokračovat? „Oficiální informace o karanténě v Porubě nemám. V pondělí jsem s vedením Poruby mluvil a říkali, že udělají vše proto, aby turnaj pokračoval. Měly by se hledat náhradní termíny za neodehraná utkání a krajním řešením by bylo neodehrané zápasy kontumovat ve prospěch toho, kdo hrát mohl, aby turnaj měl vítěze,“ sdělil jednatel Dukly.

V uplynulých dnech zveřejnila Dukla na svých stránkách pokyny pro diváky na domácí zápasy. Na diváky apeloval i samotný jednatel. „Důležité je, si uvědomit naší filozofii. Naším cílem je udělat vše proto, aby se život vrátil do normálních kolejí. Razíme heslo – bezpečný stadion a chceme, aby se u nás fanoušci cítili bezpečně. Ve zvýšené míře desinfikujeme stadion, vytvořili jsme sektory s maximální možnou kapacitou, která je dána mimořádnými opatřeními. Děláme vše, abychom Covid – 19 zastavili a věříme, že nám k tomu pomohou i fanoušci. Prosím je o dodržování nařízení nošení roušek a dodržování dostatečných rozestupů,“ říká Bedřich Ščerban.

Výraznou změnou v chodu Dukly za poslední období je zřízení samostatné divize Dukla catering, která bude provozovat občerstvení v hale a bude provozovat i stánek Dukla bistro ve Smetanových sadech. Nabízí se otázka, proč tomu tak je a co to přinese pro Duklu?

„Dosavadní provozovatel občerstvení nám doručil výpověď spolupráce a my jsme stáli před otázkou co dál? Rozhodli jsme se pro vlastní cateringové středisko, v čemž vidíme další možný zdroj financování klubu. Věřím, že nám s tím fanoušci pomohou a že nám odpustí i nějaké chyby při rozjezdu a na začátku činnosti. Je to pro nás nová činnost, ale chceme se ji naučit a dělat ji dobře a nabídnout lidem třeba i nižší ceny. Hlavně pro nás bude důležitá vysoká kvalita služeb. Věřím, že to s fanoušky společně zvládneme a zisk z této činnosti bude i nezanedbatelnou částkou do rozpočtu klubu,“ zakončil první část povídání jednatel Bedřich Ščerban.

Dukla 2020: Slovo jednatele za měsíc červenec

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný