Bedřich Ščerban: Sezona bude velmi těžká, ekonomicky vracíme se do roku 2008

06.08.2020 / Tomáš Lysý

Druhá část Slova jednatele Dukly Jihlava Bedřicha Ščerbana se týká hráčského kádru, spolupráce s dalšími kluby v kraji, hráčů Dukly v reprezentaci a také zhodnocení situace na poli partnerském. „Věřím, že jsme ekonomicky dostatečně silní a s pomocí partnerů a fanoušků toto těžké období překonáme. A budeme se těšit na výstavbu nové multifunkční haly,“ zůstává optimistou klubový šéf, jenž zároveň prozrazuje, že A-tým je v současné chvíli kompletní.

„V této chvíli máme všechny posty obsazené. Tím, že jsme podepsali Tomáše Fučíka, tak jsme i posílili naší pozici v brankovišti. Tu jsme měli loni postavení na Honzovi Brožovi a na našich odchovancích, kteří jsou ve fázi, kdy je vychováváme. Brankářské složení do sezony bychom měli mít kvalitní,“ těší jednatele klubu a vzápětí informuje o dalších postech. „Obrana a útok je v současném složení ve fázi, kdy je máme připravené na sezonu. Věříme, že nový ročník bude lepší než loňský. Tvrdě na tom pracujeme a hráči podstupují tvrdé tréninky. Mění se styl, který s novými trenéry přišel, a to, že hokej by měl být útočnější, než jsme dříve produkovali,“ hlásí Bedřich Ščerban.

Někteří hráči A-týmu, jenž v současnosti čítá 4 gólmany, 10 obránců a 17 útočníků,“ se objeví v dalších klubech na Vysočině. V havlíčkobrodských barvách se v úterním přípravném utkání na ledě Třebíče objevilo několik Dukláků (Ondřej Chaloupek, Adam Dvořák, Daniel Piskač, Vítězslav Brož, Patrik Čermák a Kryštof Hrala). „Máme podepsané Memorandum klubů na Vysočině, které je zaměřeno hlavně na práci s mládeží, ale prolíná se do vyšších sfér. Spolupracujeme se všemi kluby na Vysočině, zejména ve druhé lize, kde máme své hráče, a snažíme se jim pomoct k co nejlepším sportovním výsledkům,“ podotýká k Memorandu šéf Dukly.

Určitě pak potěší, když se nějaký hráč z Vysočiny, potažmo přímo z Dukly, objeví v české reprezentaci. Tak, jak tomu bylo na při prvních kempech nové sezony. „Samozřejmě, že tyto hráče sleduji a díky svým funkcím na svazu dostávám reporty v první vlně. Naši odchovanci si vedou velmi dobře, ale má to i druhou stránku, že sem zajíždí velké kluby a hráče nám přetahují. Stejně tomu bylo i letos, kdy jsme o nějaké hráče přišli. Je to škoda a budeme se tím muset do budoucna zabývat,“ vysvětluje Bedřich Ščerban druhou stránku věci a zároveň říká, proč: „Prostředky, které investujeme do mládeže, nejsou malé. Patří poděkování Statutárnímu městu Jihlava, které je majitelem Dukly Jihlava s.r.o,. a podporuje výchovu mládeže. Ale potřebujeme pošetřit, aby se hráči k této věci nějakým způsobem postavili a něco klubu i městu vrátili.“

V současné nelehké době, ovlivněné druhou vlnou koronavirové pandemie, nastávají opět nová opatření. Ta se samozřejmě přímo dotýkají i návštěvníků kulturních akcí, sportu nevyjímaje – informovali jsme v první části Slova jednatele. Celá situace má dopad také na klubovou ekonomiku, což bohužel Bedřich Ščerban svými slovy potvrzuje. „Naši partneři pociťují problémy a žijí v hektické době, kdy se neví, co bude za 48 hodin. Nicméně až na výjimky partneři zůstávají věrní Dukle. Někteří museli partnerství omezit, což je logické k vývoji situace na trhu. Sezona bude velmi těžká. Současné koronavirové období nás vrhlo zpátky do roku 2008 a 2009, co se ekonomické situace klubu týče. Věřím ale, že jsme ekonomicky dostatečně silní a s pomocí partnerů i fanoušků toto období překonáme, a budeme se těšit na novou multifunkční arénu,“ zůstává optimistou první muž Dukly!

Dukla 2020: Druhá část Slova jednatele Bedřicha Ščerbana za letní měsíce

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný