Junioři odkládají start sezony, začnou jí o týden déle. Část hráčů dorostu šla na prohlídku na FTVS

04.09.2020 / KLUB

Koronavirus, který byl před necelými třemi týdny prokázán u jihlavských mládežnických týmů, měl vliv také na dorostence a juniory. Zatímco dorostenci již trénují a navíc jejich soutěž startuje až 17.9., junioři musí start své nejvyšší soutěže, tedy Juniorské ligy akademií, o týden oddálit. Domácí zápasy v pátek 4.9. proti Hradci Králové a o den později proti Pardubicím jsou odložené, juniorka Dukly tak začne svou cestu soutěží až třetím kolem na ledě Komety v pátek 11.9. a o den později ve Zlíně. „Je to bohužel situace které se nevyhneme. A škoda, protože příprava běžela velice dobře a tým byl naladěný na začátek sezony. Doufáme, že nás podobná věc v sezoně nepotká, že příští týden začneme a do konce sezony už nás nic nezastaví,“ snaží se být pozitivní trenér juniorů Štěpán Moravec.

Jihlavští junioři, kteří dostávají v A-týmu Dukly stále více šancí, se na start soutěže určitě těšili. Jednak chtěli napravit nevydařený dojem z uplynulého ročníku, dále se mohli poprvé ukázat v ostrém startu pod novým trenérským obsazením Štěpán Moravec – Petr Svoboda a také začínali soutěž na domácím ledě! Nyní si musí o týden počkat. „Hráči, co nebyli koronavirem postižení, půjdou v pondělí 7.9 na trénink. K nim se připojí i ti, kteří budou testovaní negativně a budou v pořádku. Budeme doufat, že dáme dohromady takový počet hráčů, abychom mohli hrát utkání,“ sděluje trenér juniorky Štěpán Moravec, jemuž samozřejmě daný problém také řádně zkřížil plány a naboural program před zahájením sezony. „Bohužel je to situace, které se nevyhneme a asi postihne v průběhu sezony více klubů. Naše příprava běžela velice dobře a tým byl naladěný na to, že sezona začne, takže je to škoda. Zastihlo nás to nyní a můžeme jen doufat, že už se to nebude opakovat. Že příští týden začneme sezonu a pak už nás nic nezastaví,“ dodává hlavní trenér juniorky.

Dorostenecký tým Dukly, kde bylo včetně hráčů, trenérů a realizačního týmu prokázáno celkem dvacet nakažených person, už začíná trénovat. To je pozitivní zpráva. Další věcí jsou naopak prohlídky hráčů. „Hráči dorosteneckého týmu jezdili na prohlídky do jednoho zdravotnického zařízení v kraji Vysočina, kde třeba u současného hráče dorostu Lukáše nebyl zjištěný žádný problém. Díky Marku Melenovskému se nám podařilo domluvit prohlídky pro některé hráče na Fakultě tělesné výchovy a sportu (FTVS) a právě u Lukáše bylo zjištěno, že má srdeční vadu, kterou na jiném pracovišti nezjistili,“ říká vedoucí týmu dorostu Jaromír Číhal.

„Samozřejmě tyto nadstandardní prohlídky na FTVS stojí více peněz. Normální prohlídka vyjde třeba na 500 – 700 Kč, oproti ceně 2400 Kč za nadstandardní testování právě na FTVS. Ale myslím si, že právě na tomto se nevyplatí šetřit,“ apeluje i na rodiče trenér dorostu Marek Melenovský.