Mimořádná opatření pro domácí ligové zápasy Dukly Jihlava

10.09.2020 / KLUB

Přísnější bezpečnostní a zdravotnická opatření čekají diváky od prvního soutěžního zápasu Dukly Jihlava před novou sezonou 2020/21, který je již za dveřmi. Oproti podobným bezpečnostním opatřením pro přípravná utkání dochází nyní k několika změnám, týkajících se zejména počtu sektorů. První utkání Chance ligy se odehraje v CZ LOKO Areně sobotu 12. září od 17:30 hodin a soupeřem Dukly bude tým LHK Jestřábi Prostějov.

Vzhledem k současné epidemii covid – 19 se zápasy odehrají za přísnějších opatřeních, než je obvyklé. Vedení klubu HC Dukla Jihlava rozhodlo o organizaci soutěžních utkání v souladu s mimořádnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví České republiky. Změnou oproti přípravným utkáním bude v CZ LOKO Areně vytvoření čtyř sektorů, každý z nich bude mít kapacitu 500 míst. Celková kapacita je tak stanovena na 2.000 diváků. Volný pohyb mezi sektory není dovolen.

Jelikož se jedná o akci ve vnitřním prostoru musí mít všichni návštěvníci při příchodu do arény a po celou dobu pobytu v ní ochranné prostředky dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének. Tento zákaz se nevztahuje na děti do věku dvou let, na osoby s poruchou intelektu, kongitivní poruchou či závažnou alterací duševního stavu.

V CZ LOKO Areně se nově jedná o sektory stání A, stání F, sezení ABC a sezení DEF. K sektorům sezení ABC patří ještě polovina oblouku stání C za brankou, k sektoru sezení DEF patří ještě polovina oblouku stání C hosté za brankou. Oblouky na stání za brankou mají sníženou kapacitu na cca 50 míst, k nim přilehlé tribuny na sezení pak mají kapacitu cca 450 míst. Na tribuny k sezení se neprodávají vstupenky do nejnižších řad. To proto, aby byla splněna podmínka 500 osob v sektoru.

SEKTOR STÁNÍ A
Sektor A na stání má svůj samostatný vchod A od parku Smetanovy sady, kde jsou k dispozici dva turnikety. K dispozici divákům je bufet na tribuně a dvoje toalety na každé straně tribuny. Schodiště od toalet na straně u sekretariátu však bude od toalet do přízemí uzavřené. Stejně tak bude tribuna uzavřena a bude tak neprůchozí na konci u vstupu na balkon.

SEKTOR STÁNÍ F
Sektor F na stání má svůj samostatný vchod F od parku Smetanovy sady na straně od pivovaru, kde jsou k dispozici dva turnikety. K dispozici divákům bude bufet Dukla Bistro ve Smetanových sadech a toalety u vchodu F. Konec tribuny směrem k LED panelu bude uzavřený a neprůchozí.

SEKTOR SEZENÍ ABC
Sektor je tvořen tribunami A, B a C na sezení a obloukem stání C. Jedná se o stranu k malému zimáčku. Vchod do tohoto sektoru je určen dvěma turnikety ze vchodu C z parku Smetanovy sady (z pohledu vstupu do arény se jedná o dva turnikety na pravé straně). V tomto sektoru bude umístěn Ježkův bar. Divákům jsou k dispozici toalety v přízemí za vjezdem rolby.

SEKTOR SEZENÍ DEF
Sektor je tvořen tribunami D, E a F na sezení a obloukem stání C hosté. Jedná se o stranu k pivovaru. Vchod do tohoto sektoru je určen dvěma turnikety ze vchodu C z parku Smetanovy sady (z pohledu vstupu do arény se jedná o dva turnikety na levé straně, a vstup DEF ze strany od pivovaru. Tento vstup však bude cca 10 minut po zahájení utkání uzavřen a otevře se až po skončení utkání k odchodu diváků z haly. Pro sektor jsou k dispozici toalety u vchodu DEF. Bufet pro tento sektor je Dukla bistro venku v parku Smetanovy sady.

VIP G
Pro vstup do tohoto prostoru je určen vchod G. Osoby, které mají oprávnění vstupu do VIP G však musí být po celý zápas v prostoru VIP a balkonu. Nebude jim dovolen přístup do prostor CZ LOKO arény.

VIP D
Pro vstup do tohoto prostoru je určen vchod D od strany k pivovaru. Osoby, které mají oprávnění vstupu do VIP D však musí být po celý zápas v prostoru VIP a balkonu. Nebude jim dovolen přístup do prostor CZ LOKO Areny.

Pro lepší přehlednost sektorů se podívejte na plánek CZ LOKO Areny dle mimořádných hygienických opatření zde

Pro zakoupení vstupenek jsou připraveny tři pokladny, na kterých se dá platit platební kartou a také automatická pokladna před Infocentrem (ta bude k prvnímu utkání k dispozici až od soboty, poté již nepřetržitě). Dvě pokladny v parku Smetanovy sady budou otevřeny od 16:15 hodin a budou se zde prodávat i permanentní vstupenky. Pokladna u vchodu G bude otevřena od 16:30 hodin a nebudou se zde prodávat permanentní vstupenky, pouze jednorázové. Upozorňujeme návštěvníky, že ke vstupu do CZ LOKO Arény nemohou použít tento vchod G (pouze návštěvníci VIP G).

Vzhledem k rozdělení sektorů viz. výše není v současné době možné zakoupení vstupenek na domácí zápasy Dukly přes prodejní síť Ticketportal. O uvolnění tohoto opatření budeme informovat. Zároveň zatím nebude spuštěn ani prodej vstupenek na Infocentru CZ LOKO Arény.

Doporučujeme divákům, aby pro urychlení odbavení u pokladen věděli přesně, do jakého sektoru si chtějí vstupenku koupit. Odbavení bude oproti jiným letům zcela jistě pomalejší, s tím souvisí časnější zakoupení vstupenky. Nechoďte prosím až na poslední chvíli, nemůžeme zaručit, že se všichni diváci dostanou do haly včas. Vstupenka zakoupená do určitého sektoru bude akceptovatelná turnikety pouze u daných sektorů a nebude aktivní v žádném jiném turniketu. Stejná situace platí i o přestávkách.

Vedení klubu apeluje na návštěvníky, aby preferovali platbu kartou a k pokladnám přicházeli již s rouškou. Bez roušky nebude do CZ LOKO Areny nikdo vpuštěn. V případě nouze je možné zakoupit roušku za 20 Kč u pokladny. Vchody do CZ LOKO Areny budou otevřeny v 16:30 hodin, tedy hodinu před začátkem zápasu.

Prosíme všechny diváky, aby dodržovali přísnější opatření při přípravných zápasech. „Není naším cílem zbytečně zatěžovat diváky nepopulárními a nepříjemnými opatřeními, nicméně musíme vyjít vstříc opatřením vlády a hygienické stanice. Apeluji na diváky, aby se řídili těmito pravidly a dbali pokynů pořadatelské služby a respektovali mobilní zábrany. Víme, že některá opatření jsou z pohledu návštěvníka možná i nelogická, ale věřte, že pokud máme splnit požadavky státu, nemůžeme i díky stavební dispozici haly jinak,“ apeluje na fanoušky Dukly jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Vzhledem k současným opatřením vlády jsou zakázány veškeré další aktivity nesouvisící se sportem. Jsou zakázány divácké soutěže, předváděcí akce a pohyb maskote po hale.

Začátky utkání: 17:30 hod.
Otevření pokladem v parku: 16:15 hod.
Otevření pokladny v vchodu G: 16:30 hod.
Otevření haly: 16:30 hod.
Cena vstupného ke stání dospělý: 110 Kč
Cena vstupného ke stání dítě do 130 cm: 30 Kč
Cena vstupného k sezení dospělý: 140 Kč
Cena vstupného k sezení dítě do 130 cm: 140 kč

PLÁNEK CZ LOKO ARÉNY V SOULADU DLE MIMOŘÁDNÝCH HYGIENICKÝCH OPATŘENÍ