Soupeř byl lepší a ubruslil nás. Na tom musíme zapracovat, ví Matěj Zadražil

17.09.2020 / Tomáš Lysý

První zápas s vítězstvím, druhý naopak s porážkou. Obě utkání Dukly v nové sezoně mají společného jmenovatele v kolonce střelců, kterým je Matěj Zadražil. Jenže vstřelený gól na ledě Benátek ho vůbec netěšil. „Zajímají mě tři body týmu. K čemu je můj gól, když z Benátek jedeme s nulou,“ říká silový útočník, který spolu s Tomášem Čachotským vede kanadské bodování týmu.

Stejně jako mnohokrát v uplynulém ročníku, také tentokrát v Benátkách dokázala Dukla svého soupeře přestřílet. Poměr střel domácí:hosté 18:39 hovořil naprosto jasně ve prospěch Jihlavy. Jenže bez vítězného tříbodového efektu. „Náš výkon nebyl úplně špatný, ale neproměňovali jsme šance a to nás odradilo od naší hry. Když to tam padá, tak se i lépe hraje. My jsme šance bohužel neproměňovali a fakt se nám kvůli tomu hrálo hodně blbě. Neproměněné šance nás trošku poslaly do kolen,“ hodnotí šedesát minut Matěj Zadražil a zároveň ví, v čem byli vedle gólové produktivity jihlavští hokejisté proti Benátkám pozadu. „Soupeř byl lepší a ubruslil nás. Na tom musíme zapracovat. Stejně tak na přesilovkách. Neměli jsme v nich ani náznak gólů a to je také důležité, dávat branky z přesilovek,“ uvědomuje si předsezonní jihlavská posila.

Jihlavští sice dokázali zásluhou právě Matěje Zadražila srovnat na 1:1, ovšem z jejich strany to bylo gólové maximum. Více už se nepodařilo. Domácí tým podržel gólman Lukáš Pařík, který by při „standardním“ průběhu sezony zřejmě chytal zámořskou juniorskou soutěž. Při nerozhodném stavu na konci druhé třetiny vytáhl několik výborných zákroků a když se k nim přičte skutečnost, že Benátky daly ve třetí třetině tři branky, bylo o třech bodech pro libereckou farmu jasno. „Vůbec nevnímám, že se mi střelecky daří. Gól vždycky někdo dá a je mi jedno, kdo. Zajímají mě totiž tři body týmu. K čemu je můj gól, když odsud jedem s nulou,“ sděluje upřímně hráč s přezdívkou „Dráha“.

Matěj Zadražil hodnotí zápas v Benátkách nad Jizerou

Autor videa: Tomáš Lysý