Využitá přesilovka pět na tři asi zlomila zápas, myslí si Jakub Illéš

24.09.2020 / Tomáš Lysý

Loni se Dukla v Kadani dvakrát trápila. Soupeři nejprve podlehla 1:2, poté 2:3 na nájezdy a až třetí zápas vyhrála za tři body (4:2). Tentokrát se hrála na ledě Trhačů jiná písnička. Ačkoliv první třetinu červenožlutí prohráli 1:2, od druhé třetiny už byli lepším týmem, což vedlo k vítězství 5:2. „V Kadani to byl těžký zápas, jako vždy tady. Nahoru – dolu. Buď to tady jde anebo se trápíte. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a že vezeme tři body,“ podotýká dvoubrankový střelec Jakub Illéš a radost byla několikanásobná. Duklu totiž potkalo v rámci utkání několik komplikací.

Nejprve pojďme zpět k zápasu. Tři body, druhé místo tabulky. Jihlavští hokejisté vyhráli tři zápasy ze čtyř a jsou jen dva body zpět za vedoucí Porubou. Možná rozhodla i využitá přesilovka pět na tři zkraje druhé části. „Je to o tom v ní střílet. Kluci vystřelili a povedla se dorážka, takže to asi zlomilo zápas,“ uvědomuje si Jakub Illéš, který k vítězství přispěl dvěma brankami. „První trefa byla se štěstím, při signalizované výhodě kluci doskakovali do šesti hráčů. Plácl jsem do puku víceméně od modré a jsem rád, že to tam spadlo. Druhý gól mi předložil Lichi po kombinaci. Zkusil jsem zasunout puk gólmanovi mezi nohy a také to se štěstím prošlo. Jsem rád, co k tomu dodat,“ hlásí hokejista, který se naopak v uplynulé sezoně na první branku hodně dlouho natrápil. Nyní má po čtyřech utkáních tři branky.

Trhačům možná v průběhu utkání začali docházet fyzické síly, přece jen mužstvo dlouho bylo v karanténě a minulou sobotu odehrálo teprve svůj první soutěžní zápas (prohra v Porubě 1:11). „Je to možné. Nevím, kolik měli tréninků. Minulé utkání v Porubě se jim nepovedlo a hráli tam také na tři lajny. Ale jak říkám. Tady se vždycky hraje těžko a jsme fakt rádi, že vezeme tři body,“ povídá hráč s číslem 15.

Výsledek možná těží o to víc, protože problémů v rámci utkání bylo více než dost. Jmenovitě například: technická závada na výstroji Tomáše Čachotského, která během rozbruslení nešla opravit. Tím pádem šel obránce Filip Eliáš do útoku a Dukla hrála na šest beků. Ale jen chvíli. V sedmé minutě dostal trest na 2+10 minut obránce Daniel Krenželok, při druhé brance Kadaně se zranil Daniel Bukač, ve druhé části kasíroval 2+10 minut i Filip Eliáš. Prakticky polovinu zápasu tak museli červenožlutí zvládnout hru s pěti beky. „Buky je zraněný a uvidíme, co s ním bude. Čagy měl nějaké technické problémy s výstrojí. Nepovedlo se mu nastoupit, což se stane, to k tomu patří,“ uzavírá rozhovor Jakub Illéš.

Jakub Illéš hodnotí výhru 5:2 v Kadani

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný

Sestřih zápasu: Kadaň – Dukla 2:5

Autor videa: HokejkaTV