Měli jsme v obraně dva gólmany, tak to trošku hořelo, směje se obránce Lukáš Mareš

25.10.2020 / Tomáš Lysý

Také obránce Lukáš Mareš je rád, že když už se nemůže hrát nebo trénovat na uzavřeném stadionu, mohou se hráči sejít alespoň k trénování na suchu nebo k hokejbalu. Avšak po koronaviru a následné karanténě, které prodělal téměř celý A-tým, byl návrat k trénování pro mladého obránce Dukly poměrně těžký. „Nějaké věci jsem doma dělal, ale návrat byl docela těžký. Bolí mě nohy,“ usmívá se odchovanec jihlavského hokeje.

Na konci října už mělo být odehrána téměř třetina soutěže. Nicméně kvůli vysokému nárůstu počtu nakažených lidí koronavirem vyhlásila vláda ČR nouzový stav a přerušila soutěže. „Bohužel. Situace je taková, jaká je. Stejně s tím nic neuděláme. Můžeme se akorát takhle připravovat, něco udělat doma a to je celé,“ povídá sympaticky mladý hokejista a popisuje tréninkový program: „Začínáme od začátku s lehkými tréninky, s běháním a posilovnou. Pak si zajdeme na hokejbalové hřiště zahrát a to je vše.“

Právě hokejbalový páteční zápas se jeho týmu příliš nepovedl. I přes velké nasazení (bylo vidět, že hráčům soutěžení skutečně chybí) dostala nová hokejbalová parta dvouciferný počet branek. „Prohráli jsme asi 7 nebo 8:12. Nepočítal jsem to, protože od půlky už jsem vůbec nemohl. Měli jsme v obraně dva gólmany, tak to trošku více hořelo,“ rozesměje se jednadvacetiletý obránce, který za A-tým poprvé nastoupil v sezoně 2018/2019. „Návrat byla ale docela těžký. Něco málo jsem doma dělal, ale spíše to bylo takové vegetění. Takže mě bolí nohy,“ opět se pousměje „Mary“.

Foto: Markéta Křížová

Jak jste si mohli v jednom z předešlých článků všimnout, během volného času se Lukáš Mareš věnoval také svému automobilu. Sám totiž podotýká, že je schopen využít znalosti získané ve škole. „V Jihlavě jsem vystudoval automobilní školu a odmaturoval jsem. Ne, že bych byl nějak zběhlý, ale takové lehčí věci si kolem auta dokážu udělat,“ podotýká úspěšný absolvent.

Určitě by byl ale radši, pokud by se místo seřizování automobilu mohl věnovat tomu, co umí nejlépe – hraní ledního hokeje. „Doufal jsem, že bychom mohli znovu hrát začátkem listopadu. Ale protože se to oddaluje, tak nyní vůbec nemám tušení,“ netroufá si odhadovat, kdy hokejisté opět vyjedou na ledovou plochu.

Rozhovor s Lukášem Marešem o aktuální situaci

Autor videa: Tomáš Lysý