Junioři a dorostenci v Polsku tvrdě dřou a zároveň se učí. Na dorost čeká přípravný zápas!

04.11.2020 / Tomáš Lysý

Příprava juniorského a dorosteneckého týmu v polském lázeňsko-horském městě se pomalu dostává do druhé poloviny. Mladí hokejisté Dukly tvrdě makají, aby byli při případném návratu na ledovou plochu v co nejlepší formě. Zároveň ale nezapomínají na školní prospěch. „Už v úterý bylo vidět, že toho mají plné zuby. Středeční den byl proto volnější, aby kluci získali chuť a sílu na zbytek soustředění,“ hlásí šéftrenér mládeže Dukly a zároveň trenér A-týmu Viktor Ujčík.

Kompletní foto najdete zde

V pondělí se extraligoví mládežníci Dukly „obuli“ do učení. Výborná Wi-Fi zajišťovala dobré podmínky pro distanční výuku, které tak nic nebránilo. K tomu hokejisté samozřejmě absolvovali tréninkové jednotky na ledě i na suchu. Že se přípravu vůbec podařilo zajistit, to samozřejmě těší i jednatele Dukly Bedřicha Ščerbana: „Zvláště pro mladé hráče je tréninková pauza v hlavní části sezony nežádoucí. Jde o velmi důležité období v jejich vývoji, které může ovlivnit jejich kariéry. Je proto fajn, že mohou alespoň nějaký čas opět tvrdě a dostatečně trénovat,“ říká bývalý vynikající obránce.

Při úterním programu si hráči pořádně hrábli a vydali se ze všech sil. Náročný program se po třech a půl dnech začíná projevovat a jak je při podobných akcích zvykem, tak v polovině kempu následuje jeden volnější den. „Středa byla volnější s dobrovolným tréninkem. Trenéři vyhráli turnaj juniorů v bagu,“ směje se Viktor Ujčík, který nevynechá žádnou možnost k soutěžení. „Už v úterý bylo vidět, že toho kluci mají plné zuby. Takže dostali volno, aby měli sílu a chuť na zbytek soustředění. Ve čtvrtek je v plánu zápas dorostu proti juniorce Noweho Targu,“ prozrazuje trojnásobný mistr světa zajímavou plánovanou konfrontaci dorostu Dukly jako lídra české extraligy proti účastníkovi nejvyšší polské juniorské soutěže.

EXKLUZÍVNĚ: Zákulisí přípravy dorostu a juniorů v Polsku 2020

Autor videa: Tomáš Lysý, Jiří Jungwirth

Na snídani vše připraveno!

K životu mládežnického hokejisty patří i školní výuka. Když to nejde přímo ve škole, musí to jít přes internety…

Extraligoví mladící Dukly dostávají na ledě pořádně zabrat

Úsměvy jsou třeba! Vždyť kluci po dlouhé době mohou být na ledě!

Dřina i na suchu!

Turnaj juniorů vyhráli trenéři, jak se sluší a patří! Zleva Marián Morava, Petr Svoboda, Jaromír Číhal, Štěpán Moravec a Viktor Ujčík

Vítaným společníkem v době odpočinku je billiardový stůl. Foto: Jiří Jungwirth