Příprava mládeže v Polsku skončila. Dorost porazil juniory Noweho Targu a Polsko U-16

08.11.2020 / Tomáš Lysý

Týdenní hokejová příprava extraligových mládežníků Dukly v Polsku skončila. Dorostenci si nejprve odskočili do Noweho Targu, kde porazili místní juniory hrající polskou nejvyšší juniorskou soutěž 5:3. Domluvit se podařil také zápas dorostu proti polské reprezentaci do 16 let, která hokejový stadion v Krynici-Zdroj často využívá k přípravě. A i zde byli Jihlavští vítězní, když po poměrně vyrovnané první třetině zabrali a poté zdolali mladé Poláky výsledkem 7:1! O víkendu se jihlavští mládežníci z vydařeného soustředění z polského lázeňského a horského města vrátili zpět do vlasti.

Přípravné zápasy dorostu Dukly v Polsku:

Junioři Nowy Targ – HC Dukla Jihlava 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky Dukly: Matějíček (Jungwirth, Báťa), Krejčí (Juřička, Coufal), Vovsík (Šabatka), Löffler (Coufal), Juřička (Krejčí)

Sestava Dukly: Pulda, Sigmund – Hrbek, Matějíček, Číhal, Jeletz, Topol, Vovsík, Löffler – Jungwirth, Báťa, Bulík, Krejčí, Juřička, Coufal, Kudrna, Peš, Šabatka

Fotogalerie ze zápasu

HC Dukla Jihlava – Reprezentace Polska do 16 let 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky Dukly: Peš (Kudrna, Jáchym Jungwirth), Coufal (Habermann), Krejčí (Topol), Habermann (Bakus), Krejčí (Chlubna), Habermann (Matějíček, Coufal), Peš (Kudrna, Ošmera)

Sestava Dukly (do zápasu nastoupili hlavně ročníky 2005 a 2006): Sigmund, Černý – Augusta, Löffler, Ošmera, Matějíček, Topol, Dvořák, Jeletz – Krejčí, Coufal, Kudrna, Bakus, Peš, Habermann, Chlubna, Jáchym Jungwirth, Křížek, Vojáček, Bambula.

Fotogalerie ze zápasu