Zápasy jsou kořením hokeje, těší se Tomáš Čachotský na restart soutěže!

20.11.2020 / Tomáš Lysý

Téměř dva měsíce. Tak dlouho trvala pauza mezi posledním zápasem Dukly a nadcházejícím mačem. Dlouhá přestávka byla způsobená nákazou koronaviru a následným vyhlášením nouzového stavu v ČR. Nyní bude Chance Liga opět pokračovat a uvidíme, zda bude vidět rozehranost Tomáše Čachotského a Tomáše Černého, kteří od 11. do 17. listopadu naskočili do čtyř zápasů v extraligové Olomouci. „Každý by si chtěl extraligu zahrát. Všichni kluci v Dukle se budou snažit předvádět dobré výkony, aby se do extraligy dostali. Hlavně ti mladší samozřejmě. Bylo to super, moc fajn a nejvyšší soutěž jsem si užil,“ povídá velezkušený hráč.

Tomáš Čachotský se o svém startu za Olomouc dozvěděl na poslední chvíli, tedy takřka před utkáním. „Byl to takový trošku chaos, jelikož jsem měl hrát už následující den. Dozvěděl jsem se to po tréninku na Dukle a spíše jsem řešil, jak zabalit věci, kdy mám kde být a kudy do Olomouce pojedu, abych vše stihl,“ usmívá se jihlavský hokejista, který má bezmála 900 startů za A-tým červenožlutých.

Ihned pak naskočil do zápasu, ve kterém Hanáci doma padli proti Zlínu 1:4. Mora, která má obrovskou marodku, prohrála i další tři zápasy, přičemž měla navíc hodně těžký los – hrála v Třinci, v Hradci Králové a doma s Plzní, proti které získala alespoň bod za prohru v prodloužení. „Extraliga je hodně vyrovnaná a je téměř jedno, proti komu hrajete. V Olomouci mají velkou spoustu zraněných hráčů a není jednoduché proti takovým mančaftům dělat body. Výsledkově to úplně nevyšlo, ale až na první zápas doma se Zlínem jsme nehráli úplně špatně. Byly tam dobré věci. Bohužel se nám nedařilo dávat góly a na tom jsme hořeli nejvíce,“ popisuje Čagy čtyři mače za Kohouty.

A jednoduchý soupeř nečeká ani Duklu, která při restartu Chance Ligy přivítá doma Havířov. Na vítězství proti houževnatému a bruslivému soupeři čeká již téměř dva roky, proto je nejvyšší čas tuto sérii zlomit! „Havířov je hned na začátek těžkým soupeřem. Před soutěží byl tipován do čtvrtého místa, do vyšších pater tabulky. Minulý rok hráli perfektní hokej. Je to silný soupeř, ale nachystáme se a doufám, že to zvládneme,“ přeje si Tomáš Čachotský, který věří, že během tréninků se jemu i jeho parťákům podařilo tréninkové manko dohnat. „Doufám, že jo. Uvidíme teď v sobotu, jestli jsme fyzičku dohnali,“ směje se.

A rozesměje se i při poznámce, že jeho bývalý parťák z postupové sezony i z extraligy Filip Seman měl před pár dny pětatřicáté narozeniny. „To jsem ani nevěděl. Tak Filipe, přeju ti všechno nejlepší. Doufám, že sis všechno vybral na tréninku a tady nám dáš pokoj,“ usmívá se při vzpomínce na bývalého jihlavského hráče, který odehrál v červenožlutém dresu bezmála 300 zápasů.

Naopak vážnější tvář nasadí velezkušený hokejista při otázce, jaký vliv na zápasy a soutěž bude mít zkrácení Chance Ligy z tříkolové základní části (51 kol) na dvoukolovou, tedy na 34 zápasů. „Určitě se hned na začátku bude hrát o každý bod, protože pak nebude moc času něco dohánět. Všechny mančafty do toho půjdou naplno. Nevím úplně přesně, jaké je rozlosování, ale pokud se budou hrát jen dva zápasy za týden, tak to bude trošku připomínat play-off,“ mysli si Tomáš Čachotský, jenž ani neřeší, zda díky zápasům za Olomouc a rozehranosti bude mít proti soupeři spolu s Tomášem Černým nějakou výhodu. „ Tak nějakou výhodu bych asi měl mít, ale je to týmový sport a na ledě při střídání potřebujete další čtyři hráče. V zápasu to takovou roli mít nebude,“ hlásí jeden z pilířů jihlavského kádru.

Tomáš Čachotský o obnovení Chance Ligy a o zápasech za Olomouc

Autor videa: Tomáš Lysý