Změny v Dukle: Černohorský končí, z juniorky povolán Zedek. Zeman jde do konce roku do Vsetína

27.11.2020 / Tomáš Lysý

Jihlavská Dukla, která momentálně okupuje druhé místo v tabulce a v sobotu na ledě Vrchlabí by ráda vyšplhala až na úplné čelo Chance Ligy, hlásí změny v kádru. Po dvou letech v Dukle končí obránce Jakub Černohorský, který si z důvodu malého herního vytížení bude hledat nové angažmá. Do A-týmu se podívá juniorský obránce Jan Zedek, který letos již okusil dospělou soutěž ve druholigovém Žďáru nad Sázavou. Ex-jihlavský útočník Adam Zeman míří do konce roku na hostování do Vsetína a Jihlavě tak připadne finanční náhrada.

Jakub Černohorský

Do Dukly přišel v na Mikuláše 2018 a ačkoliv neměl s dospělým hokejem prakticky žádné zkušenosti, trenéry Petra Vlka a Františka Zemana zaujal. Do konce sezony odehrál v Jihlavě celkem 16 zápasů s bilancí 0+3 a podával velmi dobré výkony. Během uplynulého ročníku, který se Dukle příliš nevydařil, už Jakub Černohorský nedostával tolik prostoru a nastoupil celkově k dvaceti utkáním (0+2). V aktuálním ročníku oblékl Kuba jihlavský dres ve čtyřech zápasech z celkových devíti. „Agent Jakuba Černohorského požádal o jeho uvolnění z důvodu malého zápasového vytížení. Chápu, že Kuba ve svém věku potřebuje hrát, ale nemůžeme mu garantovat místo v sestavě. Navíc nemůže nastupovat ani za juniorku, protože Juniorská liga akademií je stále přerušená. S Kubou se rozcházíme v dobrém a přejeme mu hodně štěstí v kariéře. K tréninku s A-týmem se naopak zapojil Jan Zedek z juniorského týmu,“ prozrazuje jednatel Bedřich Ščerban.

Foto: Markéta Křížová

Jan Zedek

Devatenáctiletý obránce s podobnými parametry jako Jakub Černohorský přišel do juniorky Dukly před touto sezonou z juniorského týmu Kralup nad Vltavou, kde v uplynulém ročníku nasbíral v 41 utkáních celkem 26 bodů (5+21). Letos vynechal pouze jediný zápas Jihlavy v Juniorské lize akademií a s bilancí tří nahrávek je třetím nejproduktivnějším obráncem týmu. Zároveň již stihl naskočit do dvou zápasů za druholigový Žďár nad Sázavou, ve kterých si připsal jednu branku. Aktuálně se již připravuje s A-týmem.

Foto: Nela Dittrichová

Adam Zeman

Jihlavský odchovanec, který za Duklu odehrál celkem 498 zápasů (143+140), se s Duklou nedohodl po minulé sezoně na smlouvě. V poměrně složité době dlouho hledal angažmá a když se zdálo, že má namířeno do Krakowa, tak polský tým neúměrně otálel s finální dohodou. Na konci října tak zamířil na měsíční hostování do Vsetína, nicméně nedlouho poté celou Chance Ligu přerušil koronavirus, respektive vyhlášený nouzový stav a vypadalo to, že „Zemič“ u Valachů pokračovat nebude. Po opětovném restartu soutěže nastoupil technický pravák do posledního utkání VHK na ledě Poruby a v kádru Vsetína bude hostovat do 31.12.2020. Oba kluby se dohodly na finanční kompenzaci.

Aktuální kádr HC Dukly Jihlava

Brankáři: Jan Brož, Tomáš Fučík, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč, Maxim Žukov (řeší se administrativní náležitosti jeho příchodu, prodloužené současnou celosvětovou situací)
Obránci: Vlastimil Bilčík, Daniel Bukač (dlouhodobě zraněný), Tomáš Černý, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Daniel Kolář, Daniel Krenželok, Lukáš Mareš, Jan Strejček, Jan Zedek
Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Kryštof Hrala, Tomáš Chlubna, Jakub Illéš, Tomáš Jiránek, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín (měsíční hostování ve Zlíně), Josef Skořepa, Matěj Zadražil