Jsou důležitější věci než moje góly, ví moc dobře Matěj Pekr, jenž zlomil střeleckou smůlu

29.11.2020 / Tomáš Lysý

Před dvěma měsíci Dukla na domácím ledě jasně porazila Vrchlabí 5:3 a zaslouženě vyhrála. Nyní oplatili horalové svému soupeři stejnou mincí, když na domácím ledě zvítězili 4:2 a Jihlava tak po čtyřech utkáních prohrála. „Ve hře pět na pět jsme nepředvedli vlastně nic a body zaslouženě zůstaly ve Vrchlabí. Při hře pět na pět to byl od nás špatný výkon,“ našel útočník Matěj Pekr příčinu porážky s poměrně silným nováčkem soutěže.

Jihlavští hokejisté sice v první třetině vedli 2:0, ale soupeře výrazně nepřehrávali. Obě branky padly při přesilových hrách pět na čtyři. „Při hře pět na pět mělo Vrchlabí více ze hry. Měli lepší nohy, jezdilo jim to více než nám a nám naopak pomohly dvě využité přesilovky. Což bylo strašně málo. Měli jsme špatný pohyb, byli jsme u puků i u všeho později a při hře v rovnovážném počtu hráčů jsme nedali branku,“ povídá Matěj Pekr, který na ledě soupeře vstřelil svůj první gól v sezoně. Už v Litoměřicích ho od úspěšného zářezu dělily centimetry, nyní už se radoval. Ale bohužel, jeho branka k bodům nepomohla. „Určitě bych jí vyměnil za tři body nebo aspoň za dva, prostě za bodový zisk zvenku. Jsou důležitější věci než moje góly. Mančaftu se dařilo, bodovali jsme a góly dával někdo jiný,“ ví moc dobře sympatický forvard.

Že se mu dlouho nedařilo napnout síť soupeře, to neřešil. „Zase jsem se tím tolik netrápil, protože jsme jako mančaft bodovali a to pro mě bylo důležitější. Doufal jsem, že gól dříve nebo později přijde. Nyní přišel, ale bohužel nám nepomohl, což je špatně,“ mrzí Matěje Pekra, že jeho gól v závěru první třetiny neznamenal body.

Dukla po jeho brance vedla už 2:0, ale Vrchlabí ve druhé části během sedmi minut otočilo stav na 3:2 a ve třetí části se čtvrtou brankou uklidnilo. V následujícím týdnu bude mít Dukla hned tři šance na reparát, první netradičně v úterý proti Slavii, které se také celkem daří. „Bude to zase těžký zápas, ve kterém se bude hodně bruslit. Konečně hrajeme doma se šancí složit reparát za Vrchlabí. Doufám, že podáme lepší výkon a budeme mít lepší pohyb,“ věří Matěj Pekr, že porážka na ledě podkrkonošského týmu byla jen špatně zalétnutou vlaštovkou.

Matěj Pekr po porážce na ledě Vrchlabí

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný