Tomáš Černý a Matěj Pekr nastoupí za Olomouc. Dukla vyzkouší dva hráče Hanáků. Skončil Kryštof Hrala

18.12.2020 / Tomáš Lysý

Další změny v kádru Dukly v souvislosti s pauzou Chance Ligy jsou zde. Jihlavský obránce Tomáš Černý a útočník Matěj Pekr budou hrát za Olomouc. V jejím dresu nastoupí již v pátek 18.12. na ledě Třince. Opačným směrem míří útočníci Matěj Tomajko (foto vlevo) a Daniel Ministr. Oba dva hráče Olomouce si chtějí trenéři Dukly vyzkoušet při trénincích A-týmu. V Dukle už nebude pokračovat útočník Kryštof Hrala, jenž letos za A-tým odehrál jen tři zápasy. Na pátečním tréninku se po zranění již objevili útočníci Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský a Matěj Zadražil a také juniorští obránci Adam Dvořák a Jan Zedek.

Tomáš Černý

Čtyřiadvacetiletý poctivý obránce začal Olomouci, která ho zkoušela v přípravném období, vypomáhat v listopadu. Tehdy se opětovně rozjížděla extraliga a naopak Chance liga byla přerušená. Doposud za Hanáky odehrál sedm zápasů s bilancí jednoho bodu. V Dukle nasbíral během 16 utkání bodů pět (1+4).

Matěj Pekr

Zkušený forvard kroutí v Dukle již třetí sezonu a také v letošním ročníku je produktivní. Nedává sice tolik branek, ale zato obstarává důležité přihrávky a během 16 zápasů má letos 15 bodů (3+12). Hrát v Olomouci není pro „Pekyho“ ničím novým, v sezoně 2013/2014 s ní totiž slavil postup do extraligy. V dresu Hanáků naposled nastoupil v ročníku 2015/2016 a celkem v Olomouci nastoupil k 252 utkáním (73+71).

Matěj Tomajko

Osmnáctiletý šikula patří mezi velké talenty olomouckého hokeje. Již v šestnácti letech si připsal první starty za tamní juniorku a loni se za olomoucké juniory trefil třináctkrát v 38 utkáních. Syn někdejšího výborného extraligového útočníka Jana Tomajka letos naskočil k prvním dvěma utkáním za A-tým Olomouce v extralize.

Daniel Ministr

Sedmnáctiletý plejer před třemi lety sbíral v dorostu Přerova více jak bod na zápas a naskočil do jednoho zápasu v reprezentační šestnáctce. Před sezonou 2018/2019 přešel do Olomouce, kde na přelomu patnácti a šestnácti let hrál pravidelně juniorskou soutěž. Loni byl výraznou postavou Hanáků v juniorské soutěži (14+23 v 44 utkáních) a oblékl dres reprezentace do 18 let. Letos zaznamenal v juniorské soutěži 8 bodů (6+2) v devíti utkáních a trpělivě čeká na šanci v A-týmu Mory.

Kryštof Hrala

Teprve dvaadvacetiletý hokejista, který má zkušenosti i ze švédských mládežnických soutěží, přišel do Dukly v průběhu loňské sezony a během 12 zápasů zapsal dvě branky a dvě asistence. Letos oblékl jihlavský dres ve třech zápasech, pětkrát pak naskočil za Havlíčkův Brod. V Jihlavě již dále pokračovat nebude, klub se s ním dohodl na ukončení spolupráce. Kryštofovi samozřejmě přejeme hodně štěstí v další kariéře i v osobním životě!