Jihlava může využít litvínovského obránce Jakuba Březáka

30.12.2020 / Tomáš Lysý

Během vánoční přestávky Chance Ligy dochází k pohybu v kádru Dukly Jihlava. Po měsíčním hostování se do červenožlutého dresu vrátil zpět útočník Michal Poletín, který ve Zlíně nastoupil do třinácti zápasů. Z Litvínova, kde nyní vypomáhají jihlavští hráči Jiří Fronk a Daniel Kolář, přichází obránce Jakub Březák. Třiadvacetiletý vysoký zadák doposud odehrál v Tipsport extralize ledního hokeje 18 zápasů (0+2) a letošní sezonu nastupoval v Kadani, kde odehrál osm utkání (0+1). Trenéři Viktor Ujčík a Karel Nekvasil si mosteckého rodáka mohou vyzkoušet a nasadit do utkání, do Dukly má vyřízené střídavé starty.

Jakub Březák již ve třinácti letech zapsal první starty za litvínovský mladší dorost (sezona 2010/2011). O tři roky později přešel do staršího dorostu, kde v ročníku 2014/2015 zazářil 16 body (4+12) ve 42 utkáních a poprvé si vyzkoušel i juniorku Vervy.

Dospělý hokej poprvé okusil v roce 2016/2017, kdy ve třech zápasech hájil barvy rodného Mostu. O rok později patřil k pilířům juniorky Litvínova a hrál za pražskou Univerzitu Karlovu také evropskou univerzitní hokejovou ligu. V ročníku 2018/2019 okusil první starty v extralize, za Litvínov nastoupil k 17 utkáním (0+2) a vypomáhal i Ústí nad Labem. V loňském ročníku zapsal za Litvínov jeden start, častěji však hájil barvy Prostějova, kde byl s bilancí 3 branek a 10 asistencí ve 32 zápasech hodně vidět. Litvínov sice má svého hráče na soupisce, ale letos v dresu Vervy ještě příležitost nedostal a zatím nastupoval v Kadani.

Jakub Březák sleduje hru při utkání loňské sezony Jihlavy na ledě Prostějova, kde se mladému obránci poměrně dařilo. Snad mu to stejně dobře půjde i v Dukle! Foto: Tomáš Lysý