Návrat po měsíční pauze byl pro mě hodně těžký, přiznává Tomáš Čachotský

14.01.2021 / Tomáš Lysý

Vrátil se po více jak měsíci a hned rozhodl zápas. Utkání na ledě Ústí nad Labem dospělo až do dvanácté série samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl o dvou bodech pro Duklu Tomáš Čachotský, ostřílený harcovník a nájezdový specialista. „Ve třetí třetině jsme měli nějaké šance a v prodloužení jsme hráli přesilovku. Bohužel jsme nedali gól a šlo se do nájezdů, kde jsme byli šťastnější my,“ hodnotí utkání jihlavský hokejista, který nejprve nájezd dal, poté nedal a nakonec celou loterii rozhodl.

1.12.2020. Datum, kdy naposled nastoupil Tomáš Čachotský k soutěžnímu zápasu. V duelu doma proti Slavii si přivodil zranění a původně to vypadalo, že se do mistráku jen tak nepodívá. Ale zkušený hokejista se již za několik dní postavil cvičně na brusle a zjišťoval, co mu zranění dovolí. Zápasová pauza se nakonec protáhla na měsíc a třetinu. „Zápas v Ústí pro mě byl hodně těžký, protože jsem měl prakticky jen dva těžší tréninky s mužstvem a šel jsem do špílu. Bylo to pro mě osobně hodně těžké,“ hlásí zkušený hokejista, který překlenul metu devíti stovek zápasů za Duklu.

S výhrou jde ale přece jen všechno lépe. Ačkoliv se dvoubodové vítězství v nájezdech nerodilo vůbec snadno, Ústí bylo totiž hodně nepříjemným soupeřem a potvrdilo kvalitu na domácím ledě. „První třetina z naší strany nebyla moc dobrá. Pohybově, nahrávkami, hrou, vším. Pak jsme si řekli, že do druhé třetiny trošku přidáme a rozjezdíme konečně ten autobus. Ale domácí dobře bránili střední pásmo a my jsme nebyli schopní najít recept, jak je překonat s pukem na holi, abychom kotouč dobře zavezli a mohli kombinovat v útočném pásmu,“ ohlíží se za zápasem Tomáš Čachotský a volí prakticky stejná slova jako kouč Karel Nekvasil. „To se nám prostě nedařilo a proto jsme nevyhráli za tři body. Ve třetí třetině jsme měli nějaké šance a i v prodloužení v přesilové hře. Ale bohužel jsme nedali gól a zápas šel do nájezdů, kde jsme byli šťastnější my,“ dodává hráč s číslem 90.

Nájezdová loterie byla pořádně dlouhou podívanou. Nakonec rozhodl až čtyřiadvacátý nájezd, tedy dvanáctá série. Tomáš Čachotský při prvním nájezdu uspěl, podruhé se těsně neprosadil a napotřetí rozhodl mač. Při vítězném nájezdu musel původní plán změnit. „Prvně jsem měl myšlenku, že půjdu do bekhendu a udělám to, co při prvním nájezdu. Ale v poslední chvíli mi přišlo, že gólman nereagoval na moje první naznačení a že šel na bekhend. Tak jsem naopak já šel zpět do forhendu a povedlo se mi puk zvednout přes beton nahoru. Těší mě, že to vyšlo,“ popisuje svůj úspěch a věří doma proti Kadani v lepší průběh mače. „Doufám, že to příště bude za tři body,“ uzavírá rozhovor „Čagy“.

Tomáš Čachotský po výhře v Ústí

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Ústí – Dukla 2:3 sn.

Autor videa: HokejkaTV