Daniel Kolář se vrací z litvínovského hostování do Dukly. Končí Hlaváč a Březák

16.01.2021 / Tomáš Lysý

Po měsíčním hostování v extraligovém týmu HC Verva Litvínov se obránce a zástupce jihlavského kapitána Daniel Koář vrací zpět mezi červenožlutou ekipu. Osmadvacetiletý zadák nastoupí již v utkání 21. kola Chance Ligy proti Kadani. V Jihlavě již naopak nebude pokračovat obránce Matúš Hlaváč, který byl v klubu na zkoušku z Olomouce a ani další bek Jakub Březák, který měl do Jihlavy vyřízené střídavé starty z Litvínova. Pozitivní zprávou je, že po dlouhém zranění a operaci začíná s lehkým tréninkem zadák Daniel Bukač. Na začátku února by se měl k Dukle připojit i gólman Maxim Žukov, jehož angažmá výrazně protáhly administrativní záležitosti současné doby.

Daniel Kolář odehrál za Litvínov celkem celkem devět zápasů. Gól ani asistenci nezaznamenal, prezentoval se například šesti hity nebo čtyřmi zblokovanými střelami. Jeho průměrný čas na ledě se blížil jedenácti minutám. „Kolda“ si tak vyzkoušel extraligu podruhé v kariéře, před dvěma lety zapsal jeden start za Pardubice.

Obránce Daniel Kolář v dresu Litvínova při utkání na ledě Motoru České Budějovice. Foto: Petr Tibl

Zkouška v Jihlavě skončila obránci Matúši Hlaváčovi, který naskočil do zápasu doma proti Benátkám a získal tři plusové body. Zpět do Litvínova se ze střídavých startů vrací zadák Jakub Březák, který v Dukle odehrál dvě utkání – v Prostějově a v Ústí nad Labem.

Po zranění začíná s lehkým tréninkem obránce Daniel Bukač. Jednadvacetiletý obránce nastoupil k soutěžnímu zápasu naposled ve čtvrtém kole této sezony Chance Ligy, tedy 23. záři na ledě Kadaně. V tomto utkání si přivodil vážné zranění a musel absolvovat operaci. V posledních dnech na sebe opět navlékl hokejovou výstroj. Po operaci je i další zadák Dukly Lukáš Mareš.

Obránce Daniel Bukač začíná po operaci s lehkým tréninkem. Foto: Tomáš Lysý

Současná koronavirová situace výrazně opozdila příchod ruského gólmana Maxima Žukova, zejména kvůli dlouhým administrativním náležitostem. Nejlepší brankář mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2017, jenž byl draftovaný klubem NHL Vegas Golden Knights a nyní je jedním z brankářských prospektů Toronta Maple Leafs, by se měl k Dukle připojit začátkem února.

Soupiska HC Dukla Jihlava

Brankáři: Jan Brož, Tomáš Fučík, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč, Maxim Žukov (k týmu se připojí začátkem února)
Obránci:Vlastimil Bilčík, Daniel Bukač (po operaci začíná s tréninkem), Tomáš Černý, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Daniel Kolář, Daniel Krenželok, Lukáš Mareš (po operaci), Jan Strejček, Jan Zedek
Útočníci: Vítězslav Brož (lehčí zranění), Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Tomáš Chlubna, Jakub Illéš, Tomáš Jiránek, Miroslav Juda, Peter Lichanec (po zranění), Joshua James Mácha (střídavý start z Olomouce), Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa, Matěj Zadražil.