Konečně jsem se trefil a doufám, že se to nyní obrátí v můj prospěch, říká Jan Strejček

21.01.2021 / Tomáš Lysý

Na začátek sezony určitě nebude obránce Jan Strejček vzpomínat v dobrém. Obětavý bek z Litoměřic/Litvínova se totiž hned v prvním mači zranil a do dalšího utkání nastoupil až ve druhé polovině listopadu. Navíc dlouho čekal na gól, ale nyní se vše začíná obracet na lepší stranu. Na ledě Sokolova vystřihl ve 38. minutě parádní zakončení a poslal Duklu do vedení 4:2. „Nejdříve jsem chtěl vystřelit, ale viděl jsem, že si obránce kleká. Tak jsem ho obruslil a střílel jsem na druhou stranu do protipohybu gólmana,“ popisuje svojí premiérovou trefu za Jihlavu.

Jihlavští hokejisté sice vstoupili do utkání s přesilovou hrou, ale ta nezačala dle jejich představ. Sokolov se totiž prosadil v oslabení, nicméně Dukla vzápětí stihla v téže početní výhodě srovnat stav. „Určitě velká spokojenost. Hned v první minutě jsme při naší přesilovce dostali gól, ale vzápětí jsme při početní výhodě vyrovnali. Zápas se tím srovnal. Pak to bylo nahoru – dolu a naší bojovností a obětavostí jsme došli do vítězného konce,“ říká obránce Jan Strejček a má pravdu. Jihlavští hokejisté opět, i za rozhodnutého stavu, padali do střel a zapsali hned patnáct bloků. Však i trenér Karel Nekvasil kvitoval návrat obětavosti a bojovnosti. Navíc se tentokrát ani neprojevila dlouhá cesta do Sokolova, hráčům šly nohy poměrně dobře již od úvodního střídání. „Přijeli jsme o hodinu dříve, šli se s kluky projít, dali si kávu a to nám pomohlo. První třetina byla taková, jaká byla, ale od druhé třetiny jsme měli lepší pohyb,“ myslí si sedmadvacetiletý zadák.

Dukla si znovu pomohla i přesilovými hrami, když využila hned čtyři početní výhody. Celkově bylo uděleno čtrnáct dvouminutových trestů a jedna desítka pro ex-jihlavského beka Jana Pohla, hrajícího za Sokolov. „Rozhodčí nasadili přísný metr na obě dvě strany. Naše přesilovky jsme trénovali, podařilo se nám je využít a tím lépe,“ je spokojený „Strejda“, který souhlasí s tím, že červenožlutým se nevydařil jen závěr první třetiny a trošku ledabylá situace při srovnání domácích na 2:2. „Jo, to určitě. Ale zápas pak šel od nuly a do druhé třetiny jsme vstoupili lépe,“ myslí si Honza.

A vývoj zápasu mu dal za pravdu. Červenožlutí totiž ve 32. minutě využili díky Tomáši Jiránkovi přesilovku a vedli 3:2. Prsty v tomto gólu měl i Jan Strejček. „Dostal jsem puk na modrou. Jiras byl před bránou, tak jsem to tam nahodil, ale nějak se mi to nepovedlo. Díkybohu on to dorazil mezi nohy a radovali jsme se na 3:2,“ hlásí spokojeně. V času 37:54 se pak sám prosadil, když výborně zakončil pas Matěje Zadražila mezi kruhy. „Při gólu jsem od Matěje Zadražila dostal výbornou přihrávku. Bylo štěstíčko, že jsem vystřelil přes beka a padlo to tam. Nejdřív jsem chtěl rovnou vystřelit, ale viděl jsem, že si obránce kleká. Tak jsem ho obruslil a střílel na druhou stranu do protipohybu gólmana,“ popisuje svojí premiérovou trefu v tomto ročníku a první trefu za Duklu, na kterou se dlouho načekal. „No jako měl jsem hodně šancí, to ano, ale co se dá dělat. Je to hokej, konečně to tam padlo a doufám, že se to nyní obrátí v můj prospěch,“ věří Jan Strejček, který spolu s Vlastimilem Bilčíkem, Danielem Krenželokem a Tomášem Jiránkem zblokuje nejvíce střel.

Jan Strejček po výhře v Sokolově

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava 2:6

Autor videa: HokejkaTV