Michal Poletín v Dukle nebude pokračovat. Klub shání posilu do obrany

25.01.2021 / KLUB

Útočník Michal Poletín se loučí s červenožlutým dresem. Klub s ním po oboustranné dohodě ukončil spolupráci a silový forvard má svolení hledat si nové angažmá. „Jednání s Michalem byla korektní, rozcházíme se oboustranně v dobrém. V Dukle nekončí z výkonnostních důvodů. Aktuálně máme problémy se zraněnými defenzívními hráči a potřebujeme posílit právě v obraně,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.
Již v sobotu po vítězném utkání nad Šumperkem klub informoval, že smlouvu podepsal mladý juniorský obránce Jan Zedek.
Všechny změny v kádru najdete na tomto odkazu.

Michal Poletín přišel do Dukly před ročníkem 2019/2020. Předtím působil devět sezon v Tipsport extralize ledního hokeje, kde hrál postupně za Slavii, Plzeň, Chomutov, Zlín a Vítkovice. V sezoně 2016/2017 dokonce pomohl chomutovským Pirátům až do semifinále extraligy.

Během loňského ročníku Chance Ligy odehrál za Duklu 53 utkání, ve kterých nasbíral 38 bodů za 12 gólů a 26 asistenci. Další dva zápasy přidal v play-off, které bylo ale po druhém utkání předkol zrušeno kvůli pandemii koronaviru, stejně jako ostatní soutěže.

V letošním ročníku nastoupil „Polda“ za Duklu k třinácti utkáním a získal 5 bodů (1+4). Opět si také vyzkoušel působení v Tipsport extralize ledního hokeje, na měsíční hostování si odskočil do známého zlínského prostředí. Dres Beranů oblékl v třinácti utkáních a vsítil jednu branku.

Michale, děkujeme ti za odvedené služby v Dukle a přejeme hodně úspěchů v další kariéře i v osobním životě.

Michal Poletín odehrál za Duklu celkem 68 utkání, ve kterých získal 43 bodů (13+30). Foto: Markéta Křížová

Duklu aktuálně trápí problémy v obranných řadách. Daniel Bukač při utkání 4. kola, ve středu 23.9.2020 na ledě Kadaně, totiž utrpěl zranění a poté šel na operaci. Jednadvacetiletý obránce již postupně trénuje na ledě. Na přelomu roku musel na operační zákrok i nadějný zadák a odchovanec klubu Lukáš Mareš, jenž se nyní opět postavil na brusle a začíná s lehkým tréninkem. Během utkání 21. kola proti Kadani (16.1.2021) si přivodil zranění další obránce Daniel Krenželok, který také podstoupil operaci. Při nedávné venkovní výhře Dukly v Sokolově nedohrál utkání Tomáš Černý, jenž odstoupil v průběhu druhé třetiny. Jeho zdravotní stav se ale výrazně lepší.

Opory zadních řad Dukly Daniel Krenželok (vlevo) a Lukáš Mareš bohužel do soutěžního utkání bohužel zatím kvůli zranění a rehabilitaci nenastoupí. Foto: Tomáš Lysý