Tato prohra hodně bolí, ví moc dobře útočník Matěj Zadražil

04.02.2021 / Tomáš Lysý

Velká škoda. Jihlavští hokejisté vedli ještě pět minut před koncem na přerovském ledě 3:1, ale nakonec si na cestu domů odvezli jen jeden bod za porážku na nájezdy. Hráčům po utkání nebylo příliš do řeči, ve třetí třetině totiž během jednoho týdne ztratili druhý zápas (ale také jeden otočili). „Sám nevím, co k tomu říct. Po třetím gólu jsme se hecovali a měli jsme dobrou náladu, ale přišla slepená branka a po nevyužité přesilovce vyrovnání. Takhle se to bohužel někdy stane,“ hlásí útočník Matěj Zadražil, který v utkání zapsal vyrovnávací branku Dukly na 1:1.

Po první třetině Dukla prohrávala na přerovském ledě 0:1. Nepříznivý stav ale otočila zásluhou třetí útočné formace, kdy se ve druhé části během sedmi minut nejprve trefil Matěj Zadražil a poté i Matěj Pekr. „Vypíchl jsem soupeři puk, udělal kličku do bekhendu a zakončoval jsem skoro do prázdné branky,“ hovoří jihlavský útočník, kterému ovšem do řeči moc nebylo. Aby ne, když Jihlava ztratila téměř vyhraný zápas. „Je to několikátý zápas v řadě a musíme si to pohlídat. Blíží se totiž play-off. Tato prohra hodně bolí. Opět se z toho musíme poučit, něco si k tomu říct a v sobotu máme poslední zápas před pauzou,“ připomíná „Dráha“ nepsané sportovní pravidlo: smutnit do půlnoci, radovat se do půlnoci.

Nicméně prohra opravdu hodně mrzí. Dukla totiž měla soupeře na lopatě a oplátka porážky z minulého domácího zápasu před týdnem byla hodně blízko. „Sám nevím, čím si to vysvětlit. Měli jsme mezi sebou dobrou náladu, hecovali jsme se a vypadalo to dobře. Přišel slepený gól, ale měli jsme přesilovku, kterou jsme nevyužili. Pak jsme zase dostali gól. Nevím, co k tomu říct, takhle se to bohužel někdy stane,“ podotýká Matěj Zadražil a má pravdu. I takové okamžiky lední hokej a sport nevyjímaje přináší.

Jihlava se tak mohla utrhnout na první příčce tabulky a jít do posledního kola před pauzou s dvoubodovým náskokem na Vrchlabí a pěti body k dobru na Kladno a Třebíč. Bohužel, na čele tabulky má spolu se Stadionem shodně 53 bodů a dvojici pronásledovatelů o tři body zpět. „Z Přerova jsme chtěli více bodů. Tahle prohra hrozně bolí a stálo se nám to již už v několikátém zápasu. Už musíme naší hru směřovat trošku k tomu, aby se to v play.off nestávalo,“ říká Matěj Zadražil s tím, že důležité bude vyladit podobné okamžiky pro vyřazovací boje.

Třetí třetiny (a prodloužení, samostatné nájezdy) Dukly Jihlava:
4x otočení zápasu (tzn. výhra v utkání po průběžné porážce či remíze po dvou třetinách)
12x udržení nebo zvýšení vedení
2x udržení remízového stavu po druhé třetině (následně 1x výhra za 2 body a 1x prohra za bod)
4x ztracené vedení po dvou třetinách (následně 1x výhra za 2 body a 3x prohra za bod)
2x ztráta min. bodu (tzn. prohraná 3. tř. po remíze po dvou třetinách)
2x prohra ve 3. tř. po průběžné porážce po dvou třetinách

K Jihlavě se nyní po dlouhých administrativních průtazích konečně připojil brankář Maksim Zhukov, který již absolvoval prvních pár tréninků a v Přerově kryl záda Janu Brožovi. „Vypadá dobře. Do kabiny zapadl skvěle, protože tady je dobrá parta, v tom zde nikdy nebyl problém. Viděl jsem ho jej jednou na tréninku, vypadá hodně dobře a těším se, až bude chytat v zápasu,“ povídá na závěr rozhovoru směrem k ruské posile.

Matěj Zadražil po zápasu v Přerově

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava 4:3 sn.

Autor videa: hokejkaTV