Tomáš Chlubna byl nominován na kemp dvacítky. V reprezentacích se objevili i další Dukláci

14.02.2021 / Tomáš Lysý

Únorová přestávka přišla tradičně ruku v ruce s reprezentační přestávkou. A-tým i s jihlavským odchovancem Davidem Musilem sehrál tři zápasy na Švédských hokejových hrách. Poprvé po juniorském šampionátu se sešla i nově tvořená reprezentace do 20 let a na kemp ve Vyškově dostal pozvánku i útočník Dukly Tomáš Chlubna. Kvůli současnému stavu se z mužských kategorií sešla už jen reprezentace do 18 let i s bývalými jihlavskými hráči Davidem Moravcem a Markem Chvátalem. Mezi náhradníky pak byl nedávný jihlavský forvard Matouš Menšík. Kemp absolvovaly také ženy, kde v seniorském výběru funguje jako kustod Petr Mlíkovský.

A-tým

Reprezentačnímu Áčku turnaj ve Švédsku nevyšel, jelikož národní tým prohrál všechny čtyři zápasy. Mezi nominovanými hráči byl také obránce Třince David Musil, jenž je odchovancem jihlavského hokeje. Navázal tak na dalšího odchovance Dukly Jana Mandáta, jenž národní dres poprvé oblékl v polovině prosince při Channel One Cupu.

Reprezentace do 20 let

Reprezentace do 20 let má za sebou hlavní vrchol sezony v podobě mistrovství světa juniorů 2021. Do kádru se dostal i jihlavský odchovanec Adam Najman, naopak Tomáš Chlubna nebo Jakub Černohorský dostali „jen“ pozvánku mezi náhradníky na listopadový kemp v Litoměřicích a na nejprestižnější mládežnický šampionát se nepodívali. Nicméně Tomáš Chlubna bude mít jistě možnost ucházet se o juniorské MS i v roce příštím. Dostal totiž nominaci do nově tvořené dvacítky na přípravný kemp ve Vyškově. Spolu s jihlavským útočníkem dostali vstupní lístek pro tento kemp i Matěj Tomajko a Daniel Ministr, tedy dva forvardi z Olomouce, které Jihlava na přelomu roku zkoušela.

Útočník juniorského týmu Tomáš Chlubna. Foto: Nela Dittrichová

Reprezentace do 18 let

Kempy reprezentační devatenáctky stojí, takže další kategorií byl výběr hráčů o rok mladší. Ti před sebou mají vrchol sezony v podobě mistrovství světa hráčů do osmnácti let. Šampionát proběhne v polovině dubna v Americe a šanci na nominaci mají reálně tři odchovanci jihlavského hokeje. Na akce v září, lednu a nyní byli nominování obránci David Moravec (Mladá Boleslav) a Marek Chvátal (Sparta), náhradníkem pak byl Matouš Menšík, jenž loni hrál v Oulu a byl draftován do Charlottetown. Český výběr nyní nastoupil do dvou zápasů proti Slovensku, z nichž první prohrál 4:5 a ve druhém zvítězil 3:2. V prvním utkání zapsal David Moravec asistenci u první branky národního týmu na 1:2.

Reprezentace do 17 a do 16 let zatím nepokračují. Sedmnáctka se naposled sešla v červenci 2020 i s útočníkem Dukly Jonášem Jungwirthem. Kategorie o rok mladší byla pospolu naposled v polovině září na chomutovském kempu i s bývalými jihlavskými hráči Andrejem Fábrym a Vojtěchem Portem a předtím v polovině srpna ve Zlíně. Tehdy dostali reprezentační pozvánku i hráči dorostu Dukly Martin Matějíček a Kevin Coufal. Druhý uvedený nedávno podepsal s Jihlavou profesionální smlouvu.

Útočník Dukly Kevin Coufal si vyzkoušel reprezentační dres.

A-tým žen

A-tým žen se od listopadu sešel několikrát. Seniorky, kde je kustodem Petr Mlíkovský z A-týmu Dukly, měl několik kempů v Říčanech. Na přelomu prosince se pak ženy radovaly ze dvou výher nad Maďarskem v poměru 5:0. Poslední ženský kemp byl nyní v Klášterci nad Ohří opět i s „Mlíkem“ jako kustodem.

Dukla gratuluje všem nominovaným a přeje jim mnoho štěstí i do dalších reprezentačních akcí