Proti Litoměřicím potřebujeme vyhrát, aby se před nás nedostali soupeři, ví Jiří Fronk

18.02.2021 / Tomáš Lysý

Poslední dva zápasy před reprezentační přestávkou Dukla prohrála, když nejprve neudržela nadějně rozehraný zápas v Přerově a získala u Zubrů jen bod. Poté přišla porážka doma se Vsetínem 1:2 a nyní opět prohra o branku, 2:3 v Havířově. Proher už je poslední dobou trošku více, proto bude sobotní utkání proti Litoměřicím opravdu důležité. „Tam není o čem mluvit. Hrajeme s Litoměřicemi o tři body a nic jiného pro nás nepřipadá v úvahu,“ hlásí bojovně Jiří Fronk.

Dukla v Havířově sice vedla, když se prosadil v první třetině právě Jiří Fronk, ale AZet ještě do přestávky otočil stav a ve druhé třetině jednu branku přidal. Následovalo snížení z hole Tomáše Harkabuse, ale víc už Dukla nestihla. „Jeli jsme do Havířova pro tři body a neodjíždíme ani s jedním. To je prostě shrnutí, protože zápas pro nás měl dopadnout úplně jinak,“ myslí si jihlavský útočník, kterého mrzí, že Jihlava svému soupeři vstřelené góly prakticky darovala. „Dostali jsme blbé góly po blbých chybách. Nebylo tam nic, že by si Havířov vypracoval nějaké gólové šance. Bylo to o nás. Snažili jsme se pak s výsledkem něco udělat, ale pozdě,“ netěší jihlavského kanonýra průběh zápasu.

Tabulka se začíná zapeklitě vyrovnávat a pokud chce Dukla skončit v první čtyřce – tedy vyhnout se nepříjemném předkolu – bude muset v posledních šesti zápasech zabrat. Na pátou Porubu má náskok dvou bodů a hraje s ní doma. Proti Třebíči má Dukla k dobru také dva body, s Horáckou Slavií se ale doposud nesetkala. Na první Vrchlabí a druhé Kladno ztrácí Jihlava tři body, na třetí Přerov dva. Toť stručná rekapitulace vyrovnanosti čela Chance Ligy. „Na tabulku se jednou za čas koukám. Nejsem ten typ, co by nějak řešil, že je někdo za námi o bod a budu kvůli tomu nervozní. Musíme vyhrávat, aby se soupeři nedostali před nás,“ říká Jiří Fronk.

Říká se, že dobrý tým neprohraje třikrát u sebe za nula bodů. Dukla nyní dvakrát v řadě padla za nula, proto i z tohoto důvodu musí proti Litoměřicím zabrat. „Tam není o čem mluvit. Hrajeme s Litoměřicemi o tři body a nic jiného nepřipadá v úvahu. Závěr sezony se blíží a už není moc zápasů na to, abychom měli takové výpadky,“ podotýká jihlavský útočník a zápas bude opravdu důležitý. Vždyť osmý Stadion ztrácí na Duklu jen šest bodů…

Jiří Fronk po prohře v Havířově

Autor videa: Tomáš Lysý