V Dukle se mi povedlo najít sebevědomí, hlásí útočník Jakub Illéš

04.03.2021 / Tomáš Lysý

Letošní sezona zatím zřejmě bude patřit k jeho nejpovedenějším v kariéře. Jihlavský forvard Jakub Iléš má totiž produktivitu téměř bodu na zápas, když nasbíral 28 bodů ve 31 zápasech. V probíhajícím ročníku zapsal už druhý hattrick. Nejprve se vyřádil proti Kadani, nyní sťal Kolín, kde pomohl k vysoké výhře 8:2. „Snažíme se i v tréninku střílet více od modré, jelikož v play-off nepadají hezké góly. Tam budou důležité góly z brankoviště, kde puk leží, a doklepnout ho do sítě důrazem,“ povídá k blížícímu se vrcholu sezony sympatický forvard a šikovný grafik, jehož speciální edice kartiček Dukly bude co nevidět v prodeji – těšte se!

Pouze v první třetině nebylo stoprocentně jasno, kdo bude tahat za delší konec. Na vedení Dukly totiž Kolín bleskově odpověděl a za stavu 1:1 měl možnost trestného střílení. „První třetina nebyla úplně nejjednodušší. Bylo složité srovnat se s obrovským hřištěm, co tady je. A chycený nájezd byl určitě důležitý. Maks nájezdy umí. I proti Třebíči jsme to viděli. Dokáže toho hodně chytnout i v zápasu,“ cení si Jakub Illéš jistoty v brankovišti. Když dala Dukla ve druhé třetině do poloviny zápasu další tři branky, bylo jasno. Zbývalo tak vyřešit otázku, na jakém skóre se zápas zastaví. „Nechci soupeře podceňovat, ale hráli na tři pětky a třetí třetinu už asi odešli. Nám se povedlo nastřílet tam pár gólů a vezeme vysokou výhru,“ říká pětadvacetiletý útočník.

Kolínský stadion je velmi specifickým místem. Kdysi míval kapacitu kolem 15 tisíc diváků a hrálo se na něm i mistrovství světa v ledním hokeji. Po rekonstrukci šly prostory pro diváky na číslo o dvě třetiny nižší, nicméně v rámci druhé ligy, kterou Kozlové ještě loni hráli, patří stánek k nejlepším. A neztratí se i v Chance Lize; i svým kluzištěm, které má velké rozměry. „Vyrůstal jsem ve Vítkovicích, kde je asi největší hřiště v ČR. Jedná se o úplně jiný hokej, všude máte hodně místa. Jak ten systém k tomu nemáte přizpůsobený, tak se s tím srovnáváte těžko, Naštěstí jsme uhráli první třetinu důstojně, povedlo se nám jí vyhrát a pak už byl zápas v našich rukou,“ těší Jakuba Illéše, jemuž zřejmě velké kluziště příliš nevadilo – vždyť v každé třetině vstřelil branku. „Já to říkal už v jednom rozhovoru. Jsem za šanci v Dukle rád. Povedlo se mi tady najít sebevědomí a pohodu,“ říká jihlavský útočník.

Vůbec celá Dukla hýřila střeleckou produktivitou. 38 střel na kasu soupeře, osm branek. De facto prakticky každá pátá rána v síti… A navíc brankáři Kolína ještě několik šancí pochytali. „To jsou pěkná čísla. Snažíme se i v tréninku střílet více od modré, jelikož v play-off nepadají hezké góly. Tam jsou důležité góly v brankovišti, kdy puk leží v tomto prostoru a je důležité ho doklepnout do sítě důrazem,“ ví moc dobře jihlavský útočník, který na závěr rozhovoru prozrazuje novinku. Právě Jakub Illéš ve spolupráci s marketingovým oddělením Dukly a partnerem klubu, tiskárnou JiPrint, finišují se speciální edicí hráčských kartiček z této sezony. Kartičky budou oboustranné s klasickou velikostí i s klasickou tloušťkou, přičemž na nich nebudou chybět klubové motivy, loga soutěží a místo pro podpis. „Jedná se o sběratelské kartičky přímo z produkce Dukly – já je zhotovuji graficky a zbytek už obstarává Dukla. Takže budou mít nějakou hodnotu a doufám, že se povedou a budou se líbit,“ prozrazuje Jakub Illéš.

V prodeji bude pouze 65 balíčků, přičemž 20 balíčků bude podepsáno hráči a 45 balíčků bude nepodepsaných. Předobjednávky budou spouštěny příští týden přes eshop Dukly. Cena podepsaného balíčku bude 450 Kč včetně DPH, cena nepodepsaného balíčku bude 350 Kč. Jeden balíček bude zahrnovat všechny hráče A-týmu včetně posledních posil (Maksim Zhukov, Filip Dundáček, Richard Cachnín) a kompletní realizační tým (Viktor Ujčík, Karel Nekvasil, Petr Jaroš, Bohuslav Tománek, Petr Mlíkovský, Karel Zeman, Tomáš Lysý a trenérská kartička Ujčík-Nekvasil).

Jakub Illéš po hattricku a výhře v Kolíně

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: SC Kolín - HC Dukla Jihlava 2:8

Autor videa: HokejkaTV