Šikovný útočník Jan Nevšímal podepsal s Duklou profesionální smlouvu

15.03.2021 / Tomáš Lysý

Řady talentovaných mladíků s profesionální smlouvou s Duklou Jihlava se rozšiřují o další jméno. Útočník juniorky Jan Nevšímal, který do Jihlavy přišel před sezonou 2019/2020 z nedalekého Tábora, podepsal seniorský kontrakt. „Podpis smlouvy vnímám jako další posun v mé kariéře. Znamená to pro mě, že ve mně má Dukla důvěru. Jsem tím potěšen a motivuje mě to makat ještě více,“ povídá sedmnáctiletý hokejista, jenž loni patřil k tahounům dorostu a letos si zdatně vedl i v juniorském týmu, než byla sezona vinou pandemie koronaviru přerušena a poté ukončena.

Mladičký hokejista při podepisování nového kontraktu sympaticky přiznal, že nebyl zcela ve své kůži. Což se samozřejmě dá, vzhledem k zásadnímu momentu kariéry, pochopit. „Byl jsem trochu nervózní, zároveň ale hrozně šťastný a poctěn. Uvědomoval jsem si také velkou zodpovědnost,“ sděluje odchovanec táborského hokeje, kterého si Dukla vyhlédla před sezonou 2019/2020 právě v Táboře. Rok předem totiž při vzájemných zápasech v dresu Kohoutů jasně vyčníval. „Podpis smlouvy vnímám jako další posun v mé kariéře. Znamená to pro mě, že ve mně má Dukla důvěru. Jsem tím potěšen a motivuje mě to makat ještě více,“ dodává Jan Nevšímal.

V minulém ročníku byl jedním ze základních stavebních kamenů dorostu, který se po špatném začátku zvedal a nakonec mu pouze o gól unikl postup do play-off. Ve 38 zápasech zaznamenal 30 bodů (14+16) a dvě utkání ve svých teprve šestnácti letech zapsal za juniorku (0+1). Letos naznačil, že by v juniorce i přes mladičký věk mohl zářit. V kategorii, kde hrají hokejisté i o dva roky starší, nasbíral tři branky a asistenci v sedmi zápasech. Poté bohužel byla sezona přerušena vinou pandemie koronaviru a po dlouhé pauze i ukončena. „Jedná se asi o nejhorší sezonu, co jsem zatím zažil. Je to hodně demotivující a náročné na psychiku. Už se těším až se vše vrátí do normálu,“ povídá Jan Nevšímal, který s podpisem smlouvy doufá, že by se mohl přiblížit nakouknutí do seniorského týmu Dukly. „Věřím a budu se snažit dokázat, že do A-týmu patřím,“ říká na závěr šikovný forvard.

Foto: Nela Dittrichová