Matouš Menšík se připravuje na mistrovství světa, Tomáš Chlubna míří do juniorské reprezentace

14.04.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté nadále oblékají nejkrásnější hokejový dres. Zástupci Dukly totiž absolvovali a zúčastní se kempů mládežnických reprezentací. Juniorský výběr odehraje dva přípravné zápasy proti Slovensku i s Tomášem Chlubnou v nominaci, v širším kádru dvacítky jsou i další jihlavští útočníci Patrik Čermák nebo Joshua James Mácha. Vrchol sezony má před sebou reprezentace do osmnácti let, která se připravuje na mistrovství světa. A na něm by neměl chybět jihlavský forvard Matouš Menšík. O nominaci bojují také ex-jihlavští obránci Marek Chvátal a David Moravec.

Reprezentace do 20 let:

Do nově tvořené reprezentace byli pro přípravný kemp ve Vyškově na začátku dubna nominováni jako náhradníci hned tři hráči ze současného kádru Dukly. Jde o útočníky Patrika Čermáka, Tomáše Chlubnu a Joshuu Jamese Máchu, přičemž prostřední uvedený nakonec do kempu skutečně zasáhl. Mezi náhradníky byl také Daniel Ministr, jenž se letos krátce mihl na několika trénincích Dukly. 16. a 17. dubna čekají juniorskou reprezentaci dva přátelské zápasy proti Slovensku a na tato utkání byl povolán Tomáš Chlubna. Teprve osmnáctiletý forvard nastoupil letos za Jihlavu k 25 zápasům, ve kterých nasbíral 12 bodů (5+7).

Tomáš Chlubna. Foto: Martin Voltr

Reprezentace do 18 let:

K hlavnímu vrcholu směřuje reprezentace do osmnácti let, kterou čeká mistrovství světa. Šampionát proběhne na konci dubna v Americe a čeští hokejisté ve skupině postupně nastoupí proti Německu, Finsku, Americe a Rusku. A možná se to bude týkat i několika jihlavských odchovanců. Všechny čtyři přípravné kempy v Litoměřicích totiž absolvoval útočník Dukly Matouš Menšík, který naposled působil ve finském Oulun Kärpät a také bývalý jihlavský hokejista Marek Chvátal, který již okusil extraligu v dresu Sparty Praha. Jeden kemp se týkal také dalšího jihlavského odchovance-obránce Davida Moravce, který pro změnu již nastoupil v extralize za Mladou Boleslav a dokonce okusil i chuť extraligového play-off ve čtvrtfinále a v semifinále.

Přípravný kemp na konci března, který se konal ve Vyškově a kde česká osmnáctka dvakrát porazila Slovensko, se týkal i Matouše Menšíka. Ve druhém utkání při výhře 7:4 zaznamenal urostlý forvard, draftovaný do klubu Charlottetown Islanders hrajícího QMJHL dvě branky.

Matouš Menšík. Foto: Martin Voltr

Reprezentační A-tým žen:

Vrchol sezony má před sebou také ženská reprezentace, která se připravuje na květnové mistrovství světa v Kanadě. Dvě přípravná utkání proti Dánsku absolvovala také někdejší jihlavská hokejistka, útočnice Kristýna Kaltounková. Hokejistka hrající na Colgate University v soutěži NCAA má stále všechno před sebou, vždyť jí je teprve 19 let, ovšem v seniorském ženském Áčku debutovala již v ročníku 2015/2016. Týmovým kustodem je Petr Mlíkovský, kustod a masér A-týmu Dukly.

Dukla Jihlava přeje všem nominovaným hodně úspěchů v národním týmu!