Snad nám kladenský led bude zase svědčit a půjdeme v sérii do vedení, přeje si Jiří Fronk

23.04.2021 / Tomáš Lysý

Druhý jihlavský zápas finálové série (tedy čtvrtý finálový) byl úplně odlišný než první špíl v CZ LOKO Aréně. Dukla tentokrát nebyla horším týmem, což bylo vidět na výsledku po šedesáti minutách hry. Byl nerozhodný a šlo se do prodloužení. Bohužel minuty nad rámec základní hrací doby svědčily lépe Kladnu, které vyhrálo a srovnalo stav série na 2:2. „Neřekl bych, že jsme byli horší. Měli jsme ve hře pár věcí, kterých se musíme vyvarovat. Zbytečné fauly, po kterých pár kluků hraje více a jsou zavaření a někteří kluci hrají méně, takže nejsou v tempu. Je opravdu důležité se faulů vyvarovat, protože jinak jsme horším týmem nebyli,“ říká produktivní útočník Jiří Fronk.

Právě z jeho hole přišla v čase 59:44 velká euforie v podobě srovnání z dorážky v předbrankovém prostoru. „Puk se objevil přede mnou v brankovišti. Viděl jsem půlku volné branky, tak jsem do puku fláknul. Snažil jsem se dát gól, což se povedlo a byl to pro nás určitě velký nádech, pár vteřin před koncem vyrovnat. Do prodloužení jsme chtěli jít s odhodláním vyhrát, což se nepovedlo,“ popisuje klíčové momenty na konci třetí části a zkraje prodloužení.

Klíčovým momentem jsou právě jihlavská oslabení a bohužel i jihlavské přesilovky. Zatímco v početní nevýhodě Dukla ve finále často inkasuje, přesilovky nevyužívá. „Těžko říct konkrétní věc, čím to, že nám přesilovky nejdou. Snažíme se střílet puky na bránu a i v přesilové hře pět na tři jsme nějaké střely měly. Ale nespadly do branky. Budeme doufat, že se vše změní a otočí,“ přeje si Jiří Fronk, který si nemyslí, že by někomu svazovalo ruce velké finále play-off, jehož vítěz se dostane přímo do Tipsport extraligy ledního hokeje. „V zápasech nevidím úplně extra rozdíl. Podle mě do toho všichni dávají maximum a snaží se dělat co nejméně chyb. Což je ve finále pochopitelné. Ale nemyslím si, že bychom byli opatrnější než v normálních zápasech,“ dodává.

Rozhodující moment v prodloužení, kterým Kladno urvalo výhru, Jiří Fronk neviděl zcela dobře. „Zrovna jsem přišel na střídačku a viděl jsem konec, když hosté jeli dva na jednoho se zakončením pod víko. Ale nevím přesně, co se tam stalo,“ sděluje útočník s číslem 54 a polemizuje o situaci, která předcházela vítězné brance Kladna. Zdálo se totiž, že předtím byli dva hráči Dukly jasně faulovaní. „Ať si každý udělá obrázek sám, kdo se na to díval. Jestli tam měl být faul, tak ať si rozhodčí sáhnou do svědomí. Jestli tam faul být neměl, tak to asi bylo správně. Je to každého věc a po zápasu už s tím nic neuděláme, takže bych to nechtěl více řešit a více hodnotit,“ je znát z jeho hlasu rozmrzelost.

Za stavu 2:2 se série přesouvá opět na Kladno a dalo by se říct, že nyní se bude hrát od nuly na dva vítězné zápasy. „Do Kladna si jedeme pro výhru. Podle výsledků to vypadá, že nám jejich hřiště svědčí. Tak doufejme, že nám kladenský led bude opět svědčit více a zase půjdeme v sérii do vedení,“ uzavírá rozhovor Jiří Fronk.

Jiří Fronk po porážce ve čtvrtém finále proti Kladnu

Autor videa: Tomáš Lysý

Karel Nekvasil hodnotí čtvrtý zápas finálové série

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 1:2 pr.

Autor videa: HokejkaTV