Kapitán zůstává na červenožluté lodi! Josef Skořepa pokračuje v Dukle

30.04.2021 / Tomáš Lysý

Pozorní fanoušci si mohli v rozhovoru po sedmém utkání na Kladně všimnout, že kapitán Josef Skořepa se loučil slovy: uvidíme se v květnu. A tak to je. Zkušený hokejista totiž načne v jihlavském dresu již sedmou sezonu v řadě, s klubem se totiž domluvil na prodloužení spolupráce. „Ke konci rozhovoru jsem naznačil, že se uvidíme v květnu. Jsem rád, že trenéři o mne mají zájem i na další rok a snad jim to oplatím dobrými výkony,“ sděluje devětatřicetiletý hokejista, který v Dukle odehrál již 357 utkání s bilancí 116 gólů a 113 asistencí.
V článku níže se můžete podívat na další podepsané hráče, přičemž další podpisy budeme zveřejňovat v průběhu dalších dnů na webu a sociálních sítích. Klub také informuje o prvních odchodech.

Josef Skořepa přišel do Dukly jako vyhlášený kanonýr před sezonou 2015/2016 a svému novému týmu ihned pomohl 32 brankami k účasti v baráži. O rok později si baráž zopakoval, ovšem se šťastným koncem. Poté si konečně vyzkoušel Tipsport extraligu ledního hokeje, ale i on jako nejlepší střelec Dukly v extralize musel kousat pád o parto níže. Když zkraje ročníku 2018/2019 odešel Tomáš Čachotský na skok do Zlína (kde se bohužel zranil), nasadil si hráč s číslem 81 kapitánské C, jenž jeho dres zdobí dodnes.

Za šest let odehrál Josef skořepa v Dukle 357 utkání s bilancí 116 branek a 113 asistencí a je tak jedním z nejzkušenějších hráčů kádru pro nadcházející sezonu. Jak sám přiznává, měl i nabídky od jiných klubů, třeba i od Benátek nad Jizerou, kde drží prakticky všechny historické rekordy tamního klubu. „Benátky si se mnou zahrávaly, ale padly během jednoho dne. Objevil se ještě jeden tým, kousek od baráku. Ale Dukla je Dukla, měl jsem zhruba dva týdny na rozmyšlenou. Chtěl jsem za Jihlavu pořád hrát,“ usmívá se Josef Skořepa, který se tak pomalu blíží metě 500 utkání v červenožlutém dresu. „Je to určitě hezká meta v takovém klubu, ale raději bych postoupil do extraligy,“ uzavírá rozhovor rodák z Nymburku.

Další podepsaní hráči na nadcházející sezonu/sezony:

Brankáři: Filip Maláč
Obránci: Filip Dundáček, Adam Dvořák, Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z juniorky)
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Kevin Coufal, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Tomáš Harkabus, Miroslav Juda, Jan Nevšímal (z juniorky), Josef Skořepa, Matěj Zadražil

Jména dalších podepsaných hráčů budeme zveřejňovat v následujících dnech.

Odchody z kádru:

Vedle prodloužení smlouvy s Josefem Skořepou a s tím, že budeme v průběhu dalších dnů zveřejňovat příchody, avizuje Dukla také první odchody z kádru. S dalšími hráči ze stávajícího kádru či odjinud klub jedná.

Tomáš Fučík

Sympatický gólman chytal za Duklu již v mládežnických kategoriích, poté se do Jihlavy vrátil po angažmá v Česku, Slovensku, Velké Británii a Polsku. Za Jihlavu odchytal v základní části devět zápasů s úspěšností 90,54% úspěšnosti zákroků a průměrem 2,32 inkasovaných branek. Po příchodu ruského brankáře Maksima Zhukova plnil roli trojky a do brankoviště se již nedostal. Jeho kroky nyní povedou do jiného týmu Chance Ligy.

Jan Strejček

Když přicházel do Dukly, předcházela ho pověst obětavého obránce, který neuhne před žádnou střelou. Navíc dokáže být i produktivní. V Jihlavě sice na první branku čekal dlouho, ovšem postupně jeho výkony gradovaly a v play-off se stal spolu s Vlastimilem Bilčíkem součástí parádní obranné vozby, která pravidelně blokovala nespočet soupeřových střel. Veledůležitou trefu si schoval na závěr sezony, když v 89. minutě rozhodl šestý zápas čtvrtfinále play-off proti Litoměřicím. Za Duklu zapsal 46 zápasů s bilancí 5 gólů a 11 asistencí, přičemž dohromady zblokoval 58 střel. Z Jihlavy odchází na vlastní žádost z rodinných důvodů.

Daniel Kolář

Do Jihlavy přišel po sezoně 2018/2019, kdy se červenožlutí neúspěšně pokoušeli o návrat do nejvyšší soutěže a hned se zařadil mezi pilíře obrany. V letošní sezoně nosil na svém dresu “A“ jako zástupce kapitána. Vyzkoušel si také angažmá v nejvyšší soutěži, kde jej angažoval Litvínov. Za Duklu odehrál přesně 100 utkání s bilancí 11 gólů a 14 asistencí, tedy dohromady získal 25 bodů. Jeho další kroky povedou do nejvyšší soutěže.

Tomáš Černý

Poctivý obránce, který má zkušenosti z KHL, přišel do Dukly poslední srpnový den roku 2020 z Olomouce. Kolem listopadu odehrál velké množství zápasů, jelikož střídavě pendloval mezi Jihlavou a právě Olomoucí. Za Duklu si připsal ve 32 utkáních základní části 8 bodů (1+7), během dvanácti utkání play-off získal jednu asistenci při vyrovnávacím gólu Matěje Pekra v pátém utkání na Kladně. Nyní se vrací do Olomouce.

Daniel Bukač

Mladého obránce a někdejšího účastníka mistrovství světa juniorů angažovala Dukla na konci přestupního období loňské sezony a liberecký bek hned ukázal, že by mohl být příslibem. Bohužel zkraje letošní sezony se zranil a stihl tak odehrát jen čtyři zápasy v základní části. Poté opět naskočil ve čtvrtém semifinále play-off ve Vsetíně a celou vyřazovací část už dokončil v základní sestavě. Během dvou sezon odehrál za Jihlavu i vinou zranění jen 21 utkání (1+1).

Dukla Jihlava děkuje hráčům za odvedené služby v této úspěšné sezoně a přeje hodně štěstí v další kariéře i v osobním životě