Dukla Jihlava eviduje další podpisy!

12.05.2021 / KLUB

Body do přehledů hráčských statistik si nikdy nepřipíšou, ale nedílnou součástí domácích zápasů bezesporu jsou. Podpisy na další sezonu hlásí trojice, která oživuje maskota Dukly, oblíbeného ježka JDýho. Ríša, Robajs i Šali jsou připraveni na další sezonu a na všechny bodliny doufají, že ta bude i s fanoušky v ochozech!

U všech tří “neznámých obličejů” je účinkování na zápasech srdeční záležitostí. Dukla byla klubem jejich srdce dříve, než ježek JD spatřil světlo světa. „Na začátku jsme si říkali, že oblékat se do maskota bude vhodná role pro aktivní studenty. Ale skutečnost, že takto za Duklu bojují a řádí dospělí lidé s jasným názorem a vztahem ke klubu, je jistě více,” komentuje obsazení maskotí trojice Tomáš Lysý z marketingového oddělení Dukly, který si roli maskota také vyzkoušel.

Maskotí parta ve složení (zleva) Ríša - Šali - Robajs. Foto: Petr Palovčík

Služebně nejstarší je Ríša, který maskotovi předává svou přirozenou divokost a hromadu energie. Na společnou otázku “Proč to dělá” odpověděl: „Byl jsem odjakživa hyperaktivní člověk, co dělá fůru blbostí. Když mě to chytne, tak je většinou o zábavu postaráno. Baví mě patřit do týmu, který má podporu tolika skvělých fanoušků. Baví mě děti a jejich nápady, se kterými dokáží přijít. Je fajn pracovat pro Duklu, prožívat zápasy. Dukla je prostě top!”

Robajs vyniká skvělou komunikací s dětmi a důvod “dovádění” v maskotovi vystřelil bez váhání: „Dělám to, protože chci být součástí Dukly Jihlava a vždycky jsem chtěl. Baví mě komunikace s fanoušky, i když to není vždy jednoduché! Dukla pro mě znamená srdeční záležitost, tradici a jsem velký fanoušek!”

Služebně nejmladší Šali, který rád provokuje zejména zletilé fanynky, reagoval otázkou: „Je asi pitomý do článku psát, že maskota dělám kvůli chlebíčkům a pivu ve VIP...“ Že reakci nemyslel vážně, dosvědčují jeho nápady a výdrž, které v kostýmu předvádí a také druhá část odpovědi: „Hokej je moje srdcová záležitost a je čest a radost působit v organizaci Dukly Jihlava!”

„To, že chlapi jedou dál, mě těší. Všichni víme, že je co zlepšovat, ne každý den je posvícení a někdy se prostě únava projeví. Věřím, že kluci nepodcení letní přípravu a na sezonu budou dobře připravení,” uzavírá téma s úsměvem Petr Palovčík z marketingu Dukly, jenž má maskota na starosti a který také ví, co role v převleku maskota obnáší!

Tak borci, ať Vám to jde pořád tak stejně dobře a ať maskot čím dál více baví fanoušky. Věřme, že konečně i v ochozech stadionu! Foto: Petr Palovčík

Mrkněte si, jak si maskot Dukly ježek JD užívá zápasy svého milovaného klubu!

Slavnostní představení maskota Dukly ježka JD v 5. kole Tipsport extraligy ledního hokeje sezony 2017/2018 doma proti Zlínu. Od 17.9.2017 řádí DžejDý na jihlavském zimním stadionu! Foto: Josef Plechatý

Hned od začátku svého "působení" se stal JD vítanou součástí Dukly!

Tradiční nástup hokejistů a "plácačka" JDýho s hráči.

Vítěznou děkovačku má jihlavských maskot asi ze všeho nejradši.

JDý baví všechny. Malé i velké... A vhodit buly při zápasu mládežníků Dukly o přestávce špílu velké Dukly, to je něco!

Maskot Dukly kdykoliv rád pomůže dobré věci.

Vedle show dělá maskot radost i předáváním výher soutěžícím.

Tričkostříl patří k JDýmu jako maso ke guláši. A nebo Dukla k extralize!

Improvizovaně zahrát na kytaru na způsob Jimmyho Hendrixe? Pro ježka Dukly žádný problém...

Diváci jsou kolikrát tak vtažení do hokeje, že si ani nevšimnou Ježka za svými zády. O to větší je pak jejich překvapení...

...a samozřejmě pořádná zábava a úsměv na tváři! Kluci v maskotově převleku totiž ví, jak bavit!

Tak kdo je rozkošnější? Děťátko, kterému pomohli hráči A-týmu Dukly svou sbírkou v rámci projektu Dukla pomáhá, nebo náš JDý? A nebo oba?

Povolený doping hráčů i JDýho - plné ochozy.

Někdy je třeba mít i důstojnou roli a pozorně přihlížet zpovzdálí. Vždyť i díky Válečným veteránům může JDý kdykoliv poklidně z nory.

Radost z gólu. Ta se nikdy neomrzí.

Poslední akce JDýho, při které byl opět ten skoro nejšťastnější ježek pod sluncem - přivítání hráčů po posledním utkání letošní sezony. A proč skoro? Protože příště ta extraliga vyjde, na to sázíme bodlinu!

Kdyby měl někdy obránce „Krenža“ nouzi o práci, tak ho Ríša, Robajs i Šali v rámci maskotího obleku jistě rádi vezmou do party. Foto: Nela Dittrichová + ježčí doupě