Hráči žákovských kategorií utužovali partu při všesportovních dnech

21.06.2021 / Tomáš Dzurik

Přípravné období žákovských kategorií je v plném proudu a vyjma tréninků na ledě i na suchu trenéři Tomáš Dzurik s Martinem Pykalem připravili pro své svěřence na přelomu měsíců května a června víkendové všesportovní dny.

V neděli 23.5.2021 absolvovali mladší žáci za hojné účasti cyklovýlet z Jihlavy do Bítovčic, kde na ně po patnáct kilometrů dlouhém výšlapu čekalo mnoho zážitků a aktivit. Kvůli mírně deštivému počasí po příjezdu uvítali možnost vyhřátých šaten místního fotbalové klubu, který připravil pro „duklácké cyklisty“ veškeré potřebné zázemí k převlékání, stravování a společným aktivitám.

Kompletní fotogalerie

Po krátkém seznámení s prostory přišel na řadu hlavní program, který čítal turnaje v kopané a košíkové. Čtyři desítky hráčů byly rozděleny do osmi družstev po pěti hráčích, kteří souběžně poměřili síly na dvou fotbalových a dvou basketbalových hřištích. Mimo dalších volnočasových aktivit čekalo na hráče společné stravování, kdy spoluorganizátor akce a činovník fotbalového oddílu FC Bítovčice Leoš Chvátal připravil pro děti skvělé pohoštění v čele s gulášem či špekáčky. Počasí se se závěrem turnaje umoudřilo a na následnou cestu zpět svítilo jihlavským mladíkům již sluníčko, které symbolicky ukončilo velice podařenou akci.

Tentýž program absolvovali v sobotu 5.6. starší žáci, kteří taktéž za téměř stoprocentní účasti, ale při krásném slunečném počasí, užívali společných chvil a tmelení party při fotbalovém a basketbalovém turnaji či v neposlední řadě cyklistickým výjezdem.

Na hráče obou kategorií čekají ještě tréninkové dávky do konce měsíce června a poté měsíční volno. Následně zahájí předzávodní období z kraje měsíce srpna, kdy pro ně trenéři mají připravené další překvapení v podobě pětidenního VŠESPORTOVNÍHO PŘÍMĚSTSKÉHO SOUSTŘEDĚNÍ, kdy krom tréninků na ledě i na suchu na ně bude každý den čekat mnoho nových zážitků a zkušeností, kdy absolvují tréninky s profesionálními trenéry různých sportů či další doprovodné programy. Poodhalit můžeme to, že na hráče čeká kupříkladu fotbalový trénink s hlavním trenérem Regionální fotbalové akademie FAČR, vojenský výcvik s profesionálním vojákem z povolání, trénink juda, krasobruslení či basketbalu, cyklovýlety a mnoho dalších překvapení.

Foto: Tomáš Dzurik