Moc bych si přál nakouknout do A-týmu a zahrát si v reprezentaci, sděluje Martin Matějíček

26.06.2021 / Andrea Nováková

Letní příprava na další sezonu, která bude pro dorostence náročná, je v plném proudu a její první polovina právě finišovala. Na průběh méně oblíbené části sezony jsme se zeptali nadějného obránce Martina Matějíčka. Ten nám prozradil nejen oblíbené aktivity v přípravě, ale také jak se těší na nový ročník soutěže a jaké jsou jeho cíle pro nadcházející sezonu. „Ze všeho nejvíc bych chtěl určitě pomoct týmu a to ať už v juniorce nebo dorostu, samozřejmě bych si moc přál nakouknout do A-týmu a zahrát si zápasy v reprezentaci, ale to je ještě daleko,“ odpovídá jihlavský obránce.

Fotogalerie z konce první části letní přípravy dorostu

Z důvodu pandemie covid-19 byl minulý ročník extraligy dorostu přerušen. Hráči k ostrému zápasu nastoupí téměř po roce. „Na start soutěže se těším moc, protože cíle jsou ty nejvyšší, stejně jako minulý rok.“ V příští sezoně sestoupí hned šest nejhorších týmů a další dva budou hrát baráž. Jak vidí šance svého týmu patnáctiletý mladík? „Myslím si, že se co se týče našeho týmu, není se čeho bát,“ povídá urostlý zadák.

Aby byly tyto cíle naplněny a kádr se opravdu neměl čeho bát, musí mladíci tvrdě pracovat. „Letní příprava probíhá skvěle, je velmi pestrá a k dispozici máme i led a to je myslím si velká výhoda. Dalo by se říct, že děláme od všeho trošku, od posilovny a výběhů schodů na letním kině až po gymnastiku v pekle a trénink v písku, takže nám pan trenér Broš a pan Morava dávají dost zabrat,“ hodnotí přípravu mladý bek.

Tradiční otázka, která se váže k letní přípravě, je na oblíbené a neoblíbené aktivity. Matějíček nám prozradil, co ho nejvíce baví a co nikoliv: „Jsou to určitě hry, ale baví mě i posilovna a nějaké agility, naopak mě nebaví výběhy schodů na letním kině, ale vím, že to bez toho nejde.“

Trenérem dorostu je bývalý útočník Marek Melenovský, který si zahrál v mnoha extraligových klubech. Stal se také dvakrát mistrem extraligy v sezoně 2008/2009 s týmem HC Energie Karlovy Vary a v roce 20013/2014 s PSG Berani Zlín. Jeho bohatá kariéra je zajisté přínosem a inspirací pro mladé hráče. „Pan Melenovský je skvělý trenér a zkušenosti z extraligy jsou určitě znát,“ souhlasí zpovídaný obránce.

Patnáctiletý obránce má smlouvu s A-týmem Dukly a dostal pozvánku do reprezentace do 17 let, čehož si dle vlastních slov nesmírně váží. „Nominace si vážím opravdu moc a těším se, protože je to skvělá zkušenost a pocta,“ uzavírá rozhovor obránce Dukly Jihlava Martin Matějíček.

Obránce Martin Matějíček během srazu národního týmu do 17 let. Foto: Ronald Hansel/Juniorský hokej