Talentovaný útočník reprezentace do 17 let Hynek Peš podepsal smlouvu s Duklou

29.06.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavský hokej eviduje další podpis smlouvy u talentovaného mládežnického reprezentanta. Profesionální kontrakt s Duklou Jihlava podepsal útočník dorostu Hynek Peš, který byl nedávno na srazu reprezentace do 17 let. „Jsem rád, že o mě Dukla projevila zájem, ale zároveň jsem pocítil určitou zodpovědnost,“ povídá skromně jihlavský šikula.

Aktuální čas je pro dorostenecký tým tzv. „mezidobím“ mezi první a druhou částí letní přípravy. První polovina letního drilu skončila poslední červnový pátek, druhá začne teambuildingovou akcí uprostřed července a naostro pak v pondělí 19.7. „Příprava pbíhala podobně jako minulý rok, ale s tou výhodou, že jsme mohli být na ledě. Posilovali jsme, běhali sprinty a schody na letním kině, hráli jsme různé míčové hry a dvakrát, někdy i třikrát, týdně jsme chodili na led,“ popsal průběh přípravy Hynek Peš s tím, že trenéři dorostu své svěřence rozhodně nešetřili. „Dávali nám docela zabrat. Hlavně na Letním kině to bylo tzv. na morál. Mě osobně baví herní tréninky na ledě i na suchu. Naopak mě nebaví vzpírání v posilovně, i když vím, že to musí být,“ sděluje patnáctiletý hokejista.

Hynek Peš během zápasu dorostu proti Kobře Praha, ve kterém si připsal svůj první gól v mládežnických extraligových soutěžích. Foto: Nela Dittrichová

Trenérem dorosteneckého týmu je, stejně jako loni, Marek Melenovský. Pod jeho taktovkou se jihlavským mladíkům před rokem hodně dařilo a zkraje soutěže rozdávali soupeřům jeden debakl za druhým. Před přerušením soutěže Dukla platila za nejlepší tým celé dorostenecké soutěže a je jen škoda, že kvůli pandemii koronaviru byl nakonec celý soutěžní ročník zrušen, jelikož dorostenci mohli dosáhnout úspěchu. „Pan Melenovský je dobrý trenér. Líbí se mi, že chce vždycky vyhrát a je znát, že vyhrával extraligu. Umí nás skvěle připravit na zápas a je vidět, že ví, co dělá,“ domnívá se Hynek Peš, který se již obrovsky těší na novou sezonu. K soutěžním utkáním nastoupí jihlavští mladíci téměř po roce. „Moc se těším. Tréninky jsou dobré, ale zápas je zápas. Cíle budeme mít samozřejmě ty nejvyšší,“ dodává se zdravou dávkou sebedůvěry v celý mančaft!

Letošní sezona dorostu bude hodně těžká, jelikož soutěž čeká zúžení, které mělo přijít již loni a předloni. Jenže oba dva ročníky zůstaly ze známých důvodů nedokončené. „Myslím, že je to dobře. Čím méně týmů v extralize, tím větší bude jejich kvalita. Věřím, že se nás sestup nebude týkat,“ hlásí důrazně hokejista, který si na konci června 2021 vyzkoušel kemp reprezentace do 17 let, kde byl i se svými spoluhráči z dorostu Kevinem Coufalem, Martinem Matějíčkem a Adamem Topolem. „Moc si toho vážím. Byla to pro mě velká zkušenost porovnat se s těmi nejlepšími,“ ohlíží se za akcí mládežnický reprezentant.

Pro Hynka Peše to nebyla jediná novinka. Patnáctiletý talentovaný útočník totiž v červnu podepsal svůj první profesionální kontrakt v životě. V Dukle stvrdil podpisem smlouvu až do roku 2025. „Jsem rád, že Dukla o mě projevila zájem. Ale zároveň jsem pocítil určitou zodpovědnost,“ říká k podpisu smlouvy jihlavský mladíček, který se tak stal jedenáctým hráčem s profesionální smlouvou v A-týmu, jenž je odchovancem Dukly nebo do klubu přišel v dorosteneckém/žákovském věku.


Nedávno si Hynek Peš vyzkoušel i dres reprezentace do 17 let na přípravném kempu. Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej