Výběh na sjezdovku už by byl moc, schody mi stačí, prozradil Václav Vranka

30.06.2021 / Natálie Poláčková

První část letní přípravy na další sezonu skončila. Proto jsme se zeptali nadějného mladého obránce Václava Vranky, jak by méně oblíbenou část sezony zhodnotil. Promluvil nejen o jeho pocitech a trénincích, ale také o novém trenérovi nebo partě v kabině. „Vyběhnout sjezdovku jako hráči A-týmu by pro mě bylo až moc, ty schody mi úplně stačí,“ říká jihlavský obránce.

Letní příprava má několik částí. „Nejhorší byly páteční tréninky, kdy máme “hnusné“ schody na letním kině. To nebylo úplně příjemné,“ přiznává mladý bek. Tréninky ovšem nejsou jen na kardio, letos jsou zaměřené především na sílu a dovednosti. „Bylo to takové pohodové, hlavně ve středu, kdy jsme hráli krásné hry. Až na ten výběh, ten by se pak mohl zrušit. Když jsme na ledě během letní přípravy, tak je to lepší. Nemusíme pořád jenom dřít a můžeme si na ledě pročistit hlavu,“ hodnotí část letní přípravy juniorský obránce.

Parta v kabině je jedním ze základních bodů úspěchu každého týmu a u juniorů tomu není jinak. „Je to krásná parta. My si to děláme takový příjemný, ve sprše třeba, že se hladíme,“ říká s notnou dávkou humoru. „Máme v týmu pár nových hráčů, takže se ještě nějak oťukáváme, ale jinak je to dobré,“ prozrazuje s úsměvem.

Václav Vranka v dresu mládežnických týmů Dukly Jihlava. Foto: Tomáš Lysý

Trenérem juniorů se od této sezony stal Michal Broš, bývalý hokejový útočník několika extraligových a zahraničních klubů. Několikrát se také stal mistrem extraligy, naposledy v sezoně 2001/2002 s týmem HC Sparta Praha, pak také zvedl pohár nad hlavu ve finské lize. Jeho postřehy z kariéry by jistě mohly hráčům pomoci. „Rozdíl vidíme zatím hlavně v trénincích. Jsou pohodové, dokud se trenér nenaštve, ale to je jak kdy,“ reaguje na změnu trenéra juniorský bek.

Klíč sezony je poněkud vražedný, několik týmu sestupuje z extraligy juniorů a nebude úplně jednoduché se udržet mezi těmi nejlepšími. Přes to se o to všichni pokusí a půjdou do toho naplno. „Našim cílem pro tuto sezonu je určitě udržet extraligu, akademii a rádi bychom se dostali do play-off. Samozřejmě za pozvánku do A-týmu bych byl také rád,“ prozradil na konec rozhovoru Václav Vranka.

Junioři 2021: Václav Vranka o letní přípravě

Autor videa: Tomáš Lysý