Chtěl bych udělat úspěch s dorostem, ale také se podívat do vyšší kategorie, přeje si Kevin Coufal

01.07.2021 / Andrea Nováková

První část přípravy dorostu na novou sezonu je minulostí. Po pár dnech volna čeká mladé hokejisty soustředění na Čeřínku, kde budou také utužovat kolektiv, protože v týmu jsou i noví hráči. Kevin Coufal nám pověděl, jak se na tyto čtyři dny ve známém lyžařském areálu na Vysočině těší. „Myslím si, že už se s kluky známe, už tady nějaký pátek jsme, ale bude sranda,“ podotýká útočník jihlavské Dukly.

Před koncem první fáze suché přípravy jsme vyzpovídali patnáctiletého útočníka, který má smlouvu s A-týmem Dukly Jihlava a nyní okusil kemp reprezentace do 17 let ve Velkých Popovicích pod vedením nového trenéra Rostislava Vlacha. V dorostu je mladý hokejista druhým rokem, takže patří mezi zkušenější borce, od kterých se očekává předání hokejového umu mladším spoluhráčům. „Když jsem tam byl první rok, tak jsem něco pochytil od starších hráčů, pokusím se to udělat jako oni, protože to klapalo,“ sděluje svůj plán.

Než hráči vtrhnou na led k extraligovým zápasům, čeká je ještě pár dní dřiny. Následující dny před vypuknutím soutěže nám nastínil forvard hájící červeno-žluté barvy. „Teď bude devatenáct dní pauza, pak bude čtyřdenní soustředění na Čeřínku a pak už se bude zužovat kádr do začátku ligy.“

Kevin Coufal na srazu reprezentace do 17 let z konce června 2021. Foto: Ronald Hansel/Juniorský hokej

Vrátíme se zpátky k první části přípravy, kdy hokejisté osm týdnů podstupovali těžké tréninky. Pod taktovkou trenéra Marka Melenovského dorostenci poznali náročnost schodů na letním kině Heulos. Výběhy schodů nepatří mezi oblíbené aktivity téměř u nikoho. Výjimkou není ani Kevin Coufal, ale uvědomuje si, jak je to důležité. „Z celého týdne je to nejtěžší, ale myslím si, že to hodně dá. Nemám to rád.“

Kevinu Coufalovi reprezentační dres U-17 opravdu slušel. Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

Minulý ročník začali hokejisté dorostu prohrou nad Pardubicemi 2:4, ale po úvodní porážce přišla šňůra sedmi výher v řadě, kdy soupeřům dávali velký příděl gólů. „Minulý rok to bylo tak, že jsme prohráli, hned jsme dostali od kouče kaši a pak to šlo,“ usmívá se. V nadcházející sezoně bude důležité chytit formu hned na začátku soutěže, protože ročník 2021/2022 bude pro několik týmů sestupový. Obává se Kevin Coufal sestupu nebo svůj tým vidí na horních příčkách tabulky? „Chceme hrát vršek jako minulý rok a myslím si, že tady na to kluci jsou, takže si myslím, že vršek budeme hrát,“ na závěr sděluje mladý jihlavský útočník.

Kevin Coufal o první fázi přípravy dorostu 2021

Autor videa: Tomáš Lysý